İzmir'de 66 Yıl Sonra Duygusal Buluşma

İzmir'de 66 Yıl Sonra Duygusal Buluşma

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız destekle Konak Belediyesi ve TARKEM ile birlikte Kentimiz İzmir Derneği tarafından restore edilen Tarihi İstiklal Okulu'nda duygusal bir buluşma gerçekleşti. 

1922 yılında kurulan ve o zamanki adıyla İstiklal Erkek Numune Mektebi olarak eğitim hayatına başlayan Tarihi İstiklal Okulu, bugün iş hayatında iyi yerlere gelmiş birçok kişinin ilk eğitimini aldığı yer olarak dikkat çekiyor. Onlardan biri de uzun yıllar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Nejat Topçuoğlu. İstiklal Okulu'nda başlayan eğitim hayatına, 1970 yılında başladığı lisans eğitimiyle devam eden Topçuoğlu, 1988 yılında profesör olarak, ülkemizde yetişmiş birçok tıp doktorunun yetişmesine katkıda bulundu.

Yıllar sonra eski okulunun restore edildiği bilgisini öğrendikten sonra Konak Belediyesi'ne ulaşan ve Başkan Abdül Batur ile de görüşen değerli akademisyen, okulu yeniden görmek istedi. Başkan Batur'a katkıları için çok teşekkür eden Topçuoğlu, okula ilk girdiği andan itibaren duygulandığını dile getirerek, sanki üzerinden yıllar geçmemiş gibi o günlere geri döndüğünü belirtti. Prof. Dr. Nejat Topçuoğlu o yıllarda okulda çektikleri fotoğrafları da yetkililere teslim etti.

Restorasyon sonrası yine çocukların yenilikçi yöntemlerle eğitimleri için kullanılacak olan Tarihi İstiklal Okulu'nun inşaatının 1 ay içinde tamamlanması bekleniyor. İstiklal Okulu'ndan mezun olan ve projede yer almak isteyen kişiler merhaba@kentimizizmir.org.tr adresinden iletişim kurabilir ya da bu bağlantıdan Facebook grubuna katılabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.