İZMİR’DE 81 BİN KİŞİ İŞKUR VASITASIYLA İŞ SAHİBİ OLDU

İZMİR’DE 81 BİN KİŞİ İŞKUR VASITASIYLA İŞ SAHİBİ OLDU

2017 yılında İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 81 bin 804 kişiyi işe yerleştirdik. İşe yerleştirilen kişi sayısında geçen yıla göre % 11 artış gösterdik.

İlimizde işe yerleştirdiğimiz kadınların sayısında geçen yıla göre önemli bir artış sağladık. 2017 yılında 29 bin 145 kadını işe yerleştirdik.  Geçen yıla göre işe yerleştirilen kadın sayısını % 31 arttırarak kadın istihdamına destek verdik.

İŞKUR’DAN İZMİRLİ GENÇLERE DESTEK SÜRÜYOR
 

İzmir ilinde İŞKUR olarak 2017 yılında 23 bin 967 genci işe yerleştirdik. Geçen yıla göre işe yerleşen genç sayısını % 26 oranında arttırdık. 
    
AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARINA BÜYÜK İLGİ
 

Aktif İşgücü Programları, iş arayanların istihdam edilebilirliklerini arttırmada önemli faaliyetlerden birisi olmaya devam ediyor. İzmir ilinde 2017 yılında 30 bin 936 kişi bu kurslara katılım gösterdi. Geçen yıla göre kursiyer sayısında % 15’lik artış görüldü.

İzmir ilinde mesleki niteliklerini geliştirmek isteyen 6 bin 113 kişiyi Mesleki Eğitim Kurslarından yararlandırdık. 

İşbaşı Eğitim Programları aracılığıyla işyerinde teorik ve pratik eğitimi bir arada alma şansı yakalayan kişi sayısı ise 2017 yılında 16 bin 224 olmuştur. 

İzmir’de kendi işyerini açmak isteğinde olup da İŞKUR’un Girişimcilik Eğitim Programlarından yararlanan kişi sayısı 2017 yılında 8 bin 599’dur. 

2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ‘’Milli İstihdam Seferberliği” neticesinde önemli mesafeler kat edilmiştir. 2018 yılında da “Milli İstihdam Seferberliğinin” ve bu kapsamda yapılacak çalışmaların hız kesmeden devam edeceği 14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İstihdam Şurası’nda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edilmiştir. Söz konusu etkinlikte Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız tarafından 2018 yılı hedeflerinin gerçekleştirilmesi maksadıyla hayata geçirilecek destekler ve alınacak tedbirlerin müjdesi verilmiştir. İstihdamda önemli bir ağırlığı olan İzmir ilimizin de bu sürece katkısının artarak devam edeceğini ümit ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. 

   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.