İzmir'de 9 Mayıs Avrupa Günü Paneli

İzmir'de 9 Mayıs Avrupa Günü Paneli

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "9 Mayıs Avrupa Günü" vesilesiyle Pazartesi panel düzenlenecek.

9 Mayıs'ın Avrupa Günü olması nedeniyle İzmir'de düzenlenecek olan panele, AB Delagsyonu Türkiye Takımı'nın katılım göstereceği panelde Avrupa Birliği ve Türkiye arasında mutabakata varılan Geri Kabul Anlaşması'nın önemli bir yer tutacağı düşünülüyor.

Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkeler başta olmak üzere her yıl dünya genelinde kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "Türkiye-AB İlişkilerinde Son Durumun Siyasi, Ekonomik ve Sığınmacı Konusu Perspektifinde Değerlendirilmesi ve İzmir'in Konumu" başlıklı panel düzenlenecek. Pazartesi sabahı 10.00’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başlayacak etkinlikte, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun ”Avrupa Takımı”nda yer alan Prof. Dr. Yaşar Uysal, Yard. Doç. Dr. Ayselin Gözde Yıldız ve Dr. Can Baydarol konuşmacı olacak. Panelde, Türkiye'nin imzaladığı ve halen yoğun olarak tartışılan Avrupa Birliği ülkelerindeki göçmenleri kapsayan "Geri Kabul Anlaşması"nın etkileri de, ele alınacak önemli konuların başında geliyor. Göçmen akımı ve terör nedeniyle zarar gören sektörler, panelde tartışılacak diğer konular arasında yer alacak. Panelin açılış konuşmasını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocadğlu gerçekleştirecek

Geçtiğimiz yıl içinde Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi toplantısına ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, önceki yıllarda da çeşitli etkinlikler gerçekleştirmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası üyelikleri, kardeş kent ilişkileri, Avrupa Birliği (AB) proje ortaklıkları, AB kapsamında düzenlenen etkinlikleri ve diğer uluslararası faaliyetleri dolayısıyla Avrupa Konseyi tarafından 2014 yılı Avrupa Şeref Plaketi Ödülü’nü almaya hak kazanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başarılı çalışmaları nedeniyle; merkezi Londra'da bulunan City Mayors Foundation (Şehir Belediyeleri Vakfı) tarafından 2012 Aralık’ta “Ayın Belediye Başkanı” seçilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.