İzmir'de Afrin şehidi pilot yüzbaşı son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'de Afrin şehidi pilot yüzbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Suriye Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu..

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye Afrin’de yürüttüğü operasyon sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (33) için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi.

20180211aw303826_01.jpg

Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, öğle namazını müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Duygu Karaman, annesi Ayşe Karaman, babası emekli emniyet müdürü Uğur Salim Karaman, şehidin kardeşleri Harika Cebrenur Karaman ve Ahmet Türker Karaman gözyaşları içinde tabuta sarıldı. Şehidin annesi feryat ederken, baba ise "Kahraman oğlum, yakışıklı oğlum" diyerek gözyaşı döktü.

20180211aw303826_02.jpg

Ağlayan askerin gözyaşını şehidin yakını sildi
 

Şehidin cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Şehit Karaman için düzenlenen geçiş töreninde ise aile ayakta durmakta güçlük çekerken, çok sayıda vatandaş da gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreninde sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı. Cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamayan askerin gözyaşlarını ise şehidin yakınlarından biri sildi. 
 

20180211aw303826_04.jpg20180211aw303826_06.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.