İzmir'de AK Parti'den Metrodaki Heykel İçin Protesto

İzmir'de AK Parti'den Metrodaki Heykel İçin Protesto

İzmir Metrosu'nun İzmirspor durağında uzunca süre aynı noktada duran heykel hakkında hiçbir tartışma yaşanmazken bu yıl patlak veren tartışma garip bir hal almaya devam ediyor.

İzmir AK Parti Gençlik Kolları'na mensup 10 kişilik bir ekip, İzmirspor durağına gelerek havalandırma bölümüne üzerinde "18 yaşından küçükler için olumsuz örnek teşkil edebilir" ilanı astı.

Grup metro istasyonunun önünde bir basın açıklaması gerçekleştirirken, grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Selbi, İzmirspor metro durağında heykelin cinsel organının teşhir edildiğini öne sürdü. Selbi heykelin özellikle vatandaşların ve çocukların dikkatini çektiğini öne sürerek, çocuk sahibi ailelerin sergilenen heykele karşı isyan ettiğini iddia etti.

Selbi ayrıca İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından mitolojik bir figür ilham alınarak yapılan ahşap heykelin kendi ahlaki duyarlılıklarına aykırılık teşkil ettiğini söyledi.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nın sayfasından da duyurulan metrodaki heykel eylemi için şu ifadeler kullanıldı; "Siyasi ve Hukuki İşler Başkanımız Onur Selbi ve teşkilatımız İzmirspor Metro istasyonunda bulunan İzmir'e ve kültürümüze yakışmayan heykeli protesto ederek, basın açıklaması gerçekleştirdiler."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.