'İzmir'de Aşk' yarışmasının kazananı ’Umudun Kanatları’ oldu

'İzmir'de Aşk' yarışmasının kazananı ’Umudun Kanatları’ oldu

Karşıyaka Mavişehir Lions Kulübü ile Sarı Zeybek Kültür Sanat Derneği'nin birlikte düzenlediği 'İzmir'de Aşk' konulu şiir yarışmasında kazanan ’Umudun Kanatları’ isimli şiiriyle Ahmet Dinç oldu.

Karşıyaka Mavişehir Lions Kulübü ile Sarı Zeybek Kültür Sanat Derneği'nin birlikte düzenlediği 'İzmir'de Aşk' konulu şiir yarışmasına katılan eserler, Bayraklı'daki Lions Evi'nde düzenlenen jüri değerlendirmesinden geçti. Canan Tan, Mustafa Tan, Köksal Coşkun, Salim Çetin, Utku Erişik, Cem Seyhun Ünbay ve Halil Çivi'nin jüri üyesi olarak katıldığı toplantı sonrasında dereceye giren ilk 3'e giren ve mansiyon alan yarışmacılar belirlendi.

mavisehir-lions-siir-2.jpg

Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu'nda düzenlenen ve sunuculuğunu Mikrop Hikmet'in üstlendiği, Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nail Çetin'in de katıldığı ödül töreninde dereceye giren yazarlara ödülleri takdim edildi.

Geleneksel hale getirilecek

Açılış konuşmasını yapan Sarı Zeybek Kültür Sanat Derneği Başkanı Ayla Taşdelen, bu yıl ilk kez düzenledikleri şiir yarışmasına eserleriyle katılan tüm yarışmacılara teşekkür etti. İzmir'de Aşk konulu şiir yarışmasını bundan böyle geleneksel hale getirmek istediklerini ifade eden Ayla Taşdelen, “Derneğimizin misyonu gereği sanatın olduğu her yerde olmaya çalışıyoruz. Bu yarışmaya başlarken İzmir için yola çıktık. 'Hayatta her şey sevmeyle başlar' sloganıyla 'sevmeyi, sevgiyi en güzel şairler dile getirir' dedik. Şiire gönül vermiş birbirinden değerli jüri üyelerimiz de yarışmaya katılan şiirleri değerlendirdi. Birinci olan Ahmet Dinç'e ve diğer derecelere giren tüm şairlerimize tebriklerimizi sunuyoruz. Seneye daha erken vakitte başlayarak ödül gecesini 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk getirmek istiyoruz” dedi.

mavisehir-lions-siir-1.jpg

Yarışmanın geliri TÜRGÖK'e

Yarışmanın formatının, Uluslararası Lions'un yardımlaşma felsefesiyle birebir örtüştüğünün altını çizen Karşıyaka Mavişehir Lions Kulübü Kurucu Başkanı Dilek Soylu ise, ödül gecesinin davetiyelerinden elde edilecek gelirin sesli şiir kitapları basılmak üzere Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği'ne (TÜRGÖK) bağışlanacağını söyledi. Bu yüzden salonu tamamen dolduran misafirlere teşekkürlerini sunan Dilek Soylu, “Yarışma süreci boyunca partner derneğimizin başkanı Ayla Taşdelen ve yönetim kurulu üyeleriyle mükemmel bir çalışma ortamı sağladık. Türkiye'nin dört bir yanından yarışmamıza katılım oldu. Sonucunda harika bir bağış kampanyasına imza atıldığından dolayı kazanan veya kazanmayan tüm yarışmacılarımızın her birini kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

mavisehir-lions-siir-1.jpeg

Birinci Ahmet Dinç, ikinci Mehmet Muhlis Şefik ve üçüncü olan Jale Tunç Yıldırım tablet bilgisayar ile ödüllendirilirken, mansiyon ödülü alan Fahriye Kapalı, Hamiyet Dimoğlu Çınar, Nurten Can, Gonca Tüzün, İbrahim Şaşmaz ve Gül Polat'a plaketleri takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.