İzmir’de Atatürk Anıtı tahrip edildi!

İzmir’de Atatürk Anıtı tahrip edildi!

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk’ün ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’ sözünün simgesi anıt, bilinmeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

Medya Ege- İzmirli Mimar Cihat Pehlivanoğlu, İzmir 1. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na başvurarak, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda bulun Atatürk Anıtı’nın kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildiğin bildirdi. Mimar Pehlivan, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’ diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anıtın altında bulunan, kurtuluş savaşında yapılan mücadeleyi anlatan figürlerin bazılarını koparıldığını, tahrip edildiğini belirtti.

5826.jpg

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na, Atatürk Anıtı’nın orijinal halini ve tahrip edilmiş halinin fotoğraflarını da veren mimar Pehlivanoğlu, tahrip edilen kısımda Türk askerinin elinde bulan silahın yok olduğunu, sağ elinin de bileğe kadar kısmının koparılmış olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2022-04-12-at-12-50-48.jpeg

Mimar Pehlivanoğlu, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan tahribatla ilgili olarak acilen gereken restorasyonun yapılmasını ve bu konuyla ilgili ne yapıldığına dair kendisine de vatandaş olarak başvurusuna istinaden cevap verilmesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum