İzmir'de banka hesaplarından yüksek miktarda para çeken 3 dolandırıcı tutuklandı

İzmir'de banka hesaplarından yüksek miktarda para çeken 3 dolandırıcı tutuklandı

İzmir'de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, müştekilere ait banka hesaplarından yüklü miktarda para çekim işlemi gerçekleştiren 3 kişiyi yakaladı. Şüpheli 3 şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Türkiye genelinde, 2017 yılı Ocak ayı içerisinde müracaatta bulunan müştekilere ait banka hesaplarından, bilgileri ve rızaları olmadan para çekildiği bilgisinin alınması üzerine;

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan teknik çalışmalar neticesinde, şüpheli şahısların eşgal bilgileri tespit edilmiş ve Banka ATM’leri çevresinde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. 

30.01.2017 tarihinde saat 16.00 sıralarında, İlimiz Karabağlar ilçesinde bulunan bir banka ATM’sinden, banka müşterisine ait hesaplardan para çekim işlemi yapıldığı bilgisinin alınması  üzerine,  görevli ekipler tarafından eşgal bilgileri önceden tespit edilen 2 şüphelinin, ATM önünden hızla uzaklaşarak taksiye binmeleri üzerine araç takibe alınmış ve üçüncü bir kişinin de aynı taksiye binmesinin ardından 20 dakikalık takip sonucu taksi durdurulmuştur. Yapılan  üst aramasında 8 adet cep telefonu ve 3320 TL ele geçirilmiş, Y.B.(35), M.Ç.D.(23) ve E.Y.(28) yakalanmıştır. Ayrıca şüphelilerin birçok suçtan kayıtlarının bulunduğu tespit edilmiştir. 

Şüpheliler Y.B.(35), M.Ç.D.(23) ve E.Y.(28) çıkarıldığı mahkemece tutuklanmışlardır. 

Vatandaşlarımıza; kendilerini arayarak banka görevlisi, sigorta kurumu çalışanı vs. olarak tanıtan kişilerle her ne suretle olursa olsun telefonlarına mesaj olarak gelen şifreleri paylaşmamalarını, şüphelendikleri durumlarda en yakın banka şubesine ve adli birimlere müracaat etmeleri tavsiye edilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.