İzmir'de banka kartlarını kopyalayarak hesaptan para çeken dolandırıcılar yakalandı

İzmir'de banka kartlarını kopyalayarak hesaptan para çeken dolandırıcılar yakalandı

İzmir'de banka kartlarını kopyalayarak hesaptan para çeken dolandırıcılar yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, banka müşterilerinin hesaplarından rızaları dışında nakit çekim işlemleri yapan 13 kişiyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 9’u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:
 
İlimiz genelinde banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması suçuyla mücadele faaliyetleri kapsamında; 

2016 yılı içerisinde İlimizde faaliyet gösteren bir banka müşterilerini, kendilerini banka çağrı merkezi görevlisi olarak tanıtıp, müşterileri ikna ederek telefonlarına gelen onay mesajları ve benzer bilgileri almak sureti ile internet bankacılığına girip hesaplarından nakit çekim işlemi gerçekleştiren şüpheli şahısların tespiti ve temini açısından, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, 06.11.2017 tarihinde İ.A.(35) ve U.T.(38) yakalanmış, alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakılmıştır. 

İ.A. ve U.T.’nin alınan ifadelerinde belirttikleri hususlar doğrultusunda devam eden çalışmalar neticesinde, 21.12.2017 tarihinde İzmir ve Ankara ilinde yapılan operasyonlarla, A.K.(24), B.K.(19), B.K.(20), E.D.(32), M.Ç.(23) A.G.(31), M.B.(25), E.A.(32), S.D.(41), B.A.(23), Ö.F.T.(27), M.A.G.(26) ve N.R.T.(26) yakalanmıştır. Şahısların ikametlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda, 16 adet cep telefonu, 10 adet hardisk, 14 adetz flash bellek, 6 adet dizüstü bilgisayar, 14 adet sim kart, 371 adet CD ve DVD, muhtelif dokümanların bulunduğu 17 adet klasör, banka hesap cüzdanları ve banka kartları ele geçirilmiştir. 

M.A.G. hakkında yapılan incelemede, toplam 76 adet Bilişim Suçundan arandığı tespit edilmiştir. 

N.R.T., A.K., M.Ç. ve B.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından Adli Kontrol Şartı ile serbest kalmış, B.K., E.D., A.G., M.B., E.A., M.A.G., S.D., B.A. ve Ö.F.T.  tutuklanmıştır. 

Vatandaşlarımızın benzer olayların mağduru olmamaları için; kendilerini arayarak banka görevlisi, sigorta kurumu çalışanı vs. olarak tanıtan kişilerle her ne surette olursa olsun telefonlarına mesajla gelen şifreleri paylaşmamaları, bankalara ait internet bankacılığına giriş yaparken arama motorlarından değil, sitenin adresini doğrudan adres çubuğuna yazarak giriş yapmaları, şüphelendikleri durumlarda en yakın banka şubesine ve adli birimlere müracaat etmeleri tavsiye edilmektedir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.