İzmir'de banka ve kredi kartı kopyalayanlara operasyon!

İzmir'de banka ve kredi kartı kopyalayanlara operasyon!

Ekipler, banka ve kredi kartı kopyalayarak, banka ATM’lerinden para çekim işlemi yapan 1’i Suriye uyruklu toplam 4 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 2’ si tutuklandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar belirtildi;

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce “Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması” suçu ile mücadele faaliyetleri kapsamında;  

İlimiz, Karşıyaka ilçesinde ikamet eden 6 (altı) müşteki şahsın banka kartlarından bilgisi ve rızası dışında işlemler gerçekleştirildiği şeklindeki müracaatları üzerine yapılan çalışmalarda, müşteki şahısların ortak alışveriş yaptıkları online yemek firmasının, kuryelik hizmeti satın aldığı firmada kurye olarak çalışan İ.G.(30), Ö.F.T.(27) ve Suriye Uyruklu A.T.E.(26)’nin içerisine kart kopyalama düzeneği yerleştirilmiş sahte POS cihazı kullanarak müştekilerin kart bilgilerini kopyaladıkları, şüpheli M.O.(41)’nun kopyalanan kart bilgilerini kullanarak İlimizde bulunan çeşitli ATM’lerden toplam 12.800 TL. nakit çekim işlemi gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.

1-192.jpeg

Şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının elde edilmesi amacıyla 07.11.2019 günü İlimiz Merkezinde 3 adrese, İstanbul İlinde 1 adreste eş zamanlı olarak yapılan operasyon neticesinde şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslara ait ikamet ve üst aramaları neticesinde; 4 adet telefon, 2 adet laptop bilgisayar, 7 adet Simkart, 2 adet hafıza kartı, 1 adet USB bellek, 1 adet CD, 3.şahıslara ait Nüfus cüzdanı ve fotokopileri ile 1 adet senet, 14 adet farklı banka ve kişilere ait kartlar ve 1 adet manyetik şeritli kartların manyetik şeritlerini okuma ve yazma özelliğine sahip MSR 206 marka cihaz ele geçirilmiştir. 

Şüphelilerden ele geçirilen kartların yapılan ön incelemesinde,  2 adet kartın üzerinde basılı numaralar ile manyetik şeritlerde kayıtlı numara bilgilerinin uyuşmadığı tespit edilmiş, şüphelilerin ele geçirilen dijital materyallerinin incelemesinde çok sayıda kart ve kimlik bilgisi elde edilmiştir. 

Şüpheli A.T.E. , İ.G. ,Ö.F.T. ve M.O. isimli şahıslar 08.11.2019 günü mevcutlu olarak Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, İ.G. ve Ö.F.T. savcılıktaki ifadeleri akabinde salıverilmiş, A.T.E. ve M.O. isimli şahıslar ise mahkemece tutuklanarak Ceza İnfaz kurumuna teslim edilmiştir.

Vatandaşlarımızın benzer olayların mağduru olmamaları için hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol ederek hesap ekstrelerine yansımayan harcamaların olup olmadığının takip edilmesi,  POS cihazı ile yapılan harcamalarda ödeme işlemlerinin gözle görülebilecek ortamda yaptırılması ve cihazlardan ödeme onayı alınıp alınmadığına dikkat edilmesi, harcama yapılan işyerlerinden ödemenin kart ile yapıldığını gösterir sliplerin muhakkak alınması, POS cihazı ödemelerinde mümkün oldukça çipli banka kartlarının kullanılması, kuryeler vasıtasıyla getirilen siparişlerde kuryelerin ödeme esnasında kartları ikinci bir POS cihazına okutması durumunda veya başkaca bir şüpheli durum fark etmeleri halinde banka ve kolluk görevlileriyle irtibata geçmeleri tavsiye edilmektedir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.