İzmir'de bebek arabasıyla uyuşturucu satan şahıs yakalandı

İzmir'de bebek arabasıyla uyuşturucu satan şahıs yakalandı

Bebek arabasında 100 adet ecstasy hap ele geçirildi.

Ali İhsan ÇİFTÇİ - İzmir'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir bebek arabasında uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelileri yakaladı. Konak ilçesinde bir adreste H. isimli bir şahsın uyuşturucu madde satışı yaptığı ihbarını almasının ardından harekete geçen Narkotik ekipleri, bahse konu adreste gerekli güvenlik tedbirlerini alarak çalışmalara başladı, çalışmalar esnasında bir şahsın bebek arabasıyla birlikte ihbar edilen adres önünde beklediği görüldü.

Söz konusu şahıs ve bebek arabası kontrol edildiğinde bebek arabasında uyur vaziyette bir bebeğin olduğu, bebek arabasını süren şahsın ise aşırı tedirgin ve heyecanlı tavırlar sergilemesi üzerine H.A.(53) isimli şahıs muhafaza altına alındı.

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramalarda, bebek arabasının alt kısmında 100 adet ECSTAYS hap ele geçirildi.

243-4.jpg

Tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen H.A.(53) çıkarılmış olduğu mahkemece okul, yurt, hastane, kışla veya ibadethane gibi tedavi, eğitim, askeri ve sosyal amaçla toplu bulunan bina ve tesisler sınırlarına İKİ YÜZ METREDEN yakın mesafe içindeki umumi veya umuma açık yerlerde uyuşturucu madde satışı yaptığından, cezası yarı oranında artırılarak tutuklandı.

243-3.jpg

Ayrıca son 1 hafta içerisinde torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyonel faaliyetler hakkında açıklama yapan Narkotik ekipler 35 şahıs yakalanmış, yapılan bu operasyonlarda;

7.710 gr esrar, 40 gr sentetik kannabinoid (bonzai), 15 gr kokain maddesi, 10 adet hint keneviri, 2 adet hassas terazi, 5 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, 44 adet tabanca fişeği, 10 adet tüfek fişeği, 2 adet şarjör ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 1.345 TL para ele geçirildi.

Adli birimlere sevk edilen 39 şüpheli şahıstan 7’ü çıkarılmış olduğu mahkemelerce adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 14 şüpheli şahıs ise çıkarılmış oldukları mahkemelerce tutuklandı.

Narkotik Şube Müdürlüğü yaptığı açıklamada ayrıca şu sözlere de yer verdi: "Vatandaşlarımızın yoğun desteği ve bilgi paylaşımı yapan vatandaşlarımızın kimliklerinin hiçbir suretle deşifre edilmeyeceği, yeni kurulan WhatsApp Uyuşturucu İhbar Hattımıza (0552 155 35 35) gelecek olan ihbarlar ile tam saha çalışmalarımızla İzmir ilinde tek sokak satıcısı kalmayıncaya dek kararlılıkla bu mücadelemiz devam edecektir."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.