İzmir'de “Bir Yokmuş Bir Varmış” projesi

İzmir'de “Bir Yokmuş Bir Varmış” projesi

“Çevre gönüllüsü” oldular

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Projeler Daire Başkanlığı, temiz bir çevre ve temiz toplum için “Bir Yokmuş Bir Varmış” projesi başlattı. Konak ilçesindeki İnkılap İlkokulu’nda start verilen proje kapsamında, ilkokul öğrencilerine ormanların korunması ve geri dönüşüm konularında eğitimler verilerek çevre bilinci gelişmiş bireylerin yetiştirilmesi hedeflendi.

Proje ile okullara geri dönüşüm kutuları konularak çocukların atıkları doğru atma ve biriktirme davranışları pekiştirilecek. Fidan dikim etkinlikleri yapılacak ve çocukların hayal güçlerini geliştirmek amacıyla geri dönüşebilen atıklardan oluşan sergi açılacak.

Doğaya uzatılan elin aslında “insanların geleceğine uzatılan el” olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Sağlıklı bir çevre için her doğal varlık, bu dünyanın doğal düzeni ve dengesinde önem taşıyor. Bu düşünceden hareketle ‘en güzel temizlik hiç kirletmemektir’ felsefesinden yola çıkarak temiz çevre için temiz toplum oluşturmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Planlama ve Denetim Şube Müdürlüğü, Yeşil Alanlar Yapım Şube Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı işbirliğinde sürdürülecek” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.