İzmir’de CHP’li Belediye Başkanının "TC" ile sınavı

İzmir’de CHP’li Belediye Başkanının "TC" ile sınavı

Abdullah Polat yazdı...

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun‘u herkes tanır herhalde. CHP’nin en popüler belediye başkanı kendisidir.

Dikili sokaklarında alkollü olarak attığı  naralar, çapkınlıkları, bayan personele taciz iddiaları ile medyanın sevdiği bir belediye başkanıdır 

CHP Genel Başkanı’na kurultay sürecinde destek açıklamasını yaparak Kılıçdaroğlu’nun gönlünde taht kuran, ‘Yıkılmaz Belediye Başkanı‘ ünvanını alan, önümüzdeki dönemleri de konti garantiye almış bir başkan 

Ben demiyorum, vallahi kuşlar söyledi

Dikili’ye başkan olmayı hedeflediği  iddia edilen Cem Ulucan’a kötü haberi de vermiş olduk böylece 

Yazı uzun olsun diye uzun bir girizgah yaptım. Yoksa konu çok kısa. Yani bir kısaltma, iki harf…

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile gerçekleştirdiği etkinlikte konuşma yapıyor.

Güzel de konuşuyor hani 

Mesela ilçede  yaptığı bir eylemi anlatıyor ve “Eylemimizi ASSOCIATED  haber ajansından REUTERS haber ajansına kadar verdiler” derken teklemiyor bile. Helal olsun.

Ben söylemeyi geçiyorum, yazarken bile kopya çektim  

Eylem mülteciler ile ilgili…

Konuşmanın devamında kayış kopuyor ve şu cümleler ağzından çıkıveriyor: “Avrupa Birliği, mülteci problemi kendilerine henüz gelmediği halde geleceğini görüp, T.C ile geri dönüş anlaşması yapıyor… ”

Hoppala…

Bu konuşmayı HDP‘li bir belediye başkanı yapsa ilk sert tepki MHP’den gelir. “Kimse örgüt ağzı ile konuşamaz. Türkiye Cumhuriyeti’ne kimsenin T.C demesine izin vermeyiz” diyerek tepkilerini gösterirler.

Ak Partili bir belediye başkanı söylese, ” Burası Türkiye Cumhuriyeti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin izlerini asla silemezsiniz. Kimse Türkiye Cumhuriyeti’ni T.C diyerek kısaltamaz. Yapanları sandığa  gömmek için kanımızın son damlasına kadar savaşırız ” naraları ile CHP parti sözcüsünden gençlik kollarına kadar tava tencere çalınır.

Eeee bunu bir CHP’li belediye başkanı söyledi. Ne yapacağız şimdi? Dananın kuyruğu işte tam ortada duruyor.  Bakalım kimin elinde kalacak…

Kişisel olarak başka bir merakım daha var. Her konuda sempatik tepkiler ortaya koyan, bu konularda çok hassas olduğunu bildiğim, bir zamanların sert gazetecisi ve televizyon yorumcusu, uzun süredir Aziz Başkan’ın danışmanlığını yapan Hasan Tahsin Kocabaş‘ın hop oturup hop kalktığını görecek miyiz sosyal medyada?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.