İzmir'de CHP'li İlçe Başkanı'ndan kurultay imzası

İzmir'de CHP'li İlçe Başkanı'ndan kurultay imzası

‘DEĞİŞİM değil, GELİŞİM için imza attım’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan imza hareketine CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala da katıldı. “Partimin kendisini geliştirebilmesi için olağanüstü kurultay talebine imza attım” diyen Pala, değişim değil, gelişim için imza attığını vurguladı. 

ahmet-pala-imza.jpeg

Süreci uzlaşmacı bir tavırla takip ettiğini belirten CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, yaptığı açıklamada ‘neden beklediğini’ şu sözlerle dile getirdi:

“Menderes kongre delegelerinin iki dönemdir bana verdiği, onur ve gurur duyarak yapmakta olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Başkanlığı ve kurultay delegeliğinin omuzlarıma yüklediği sorumluluk gereği bekledim. Basın önünde hiçbir açıklama yapmadan bekledim.

Menderes ilçe örgütünün %99 ‘unun “Neden değişime karşı çıkıyorsun?” diye sormasına rağmen bekledim. Kişilerin değil, sistemin değişmesi için adım atılacak mı diye bekledim.

Ülkemde rejim değişmesine rağmen, değerli yöneticilerimin “Nerede hata yaptık, neleri değiştirmeliyiz?” demesini duyabilmek için bekledim.

Tarafların basın önünde birbirini suçlayarak, kısır çekişmeler ile uğraşmak yerine kucaklaşmasını ve kol kola girerek topluma yeni bir umut aşılamasını bekledim. Ama olmadı…”

NEDEN İMZA ATTIĞINI ANLATTI

Umutları yeşertmek, CHP’nin iktidar olması için koltuk kavgalarının gölgesinde değil kendini geliştirmiş bir partinin ışığında çalışmak istediğini vurgulayan Pala ‘neden imza attığını’ ise şu sözlerle anlatı: “Ben değişimci değil gelişimciyim. Görev yaptığım süre boyunca; amaca ulaşmak için katkı koyan gençlerimizin, kadınlarımızın, sandık başında görev yapan vefakar üyelerimizin, yönetimdeki yol arkadaşlarımın ve demokrasiye sahip çıkmak için her türlü fedakarlığı yapan ilçe örgütünün umutlarını yeşertmek, partimin kendisini geliştirebilmesi için olağanüstü kurultay talebine imza attım.”

‘BASKI YAPILDI’ İDDİALARINA YANIT VERDİ

CHP’li Pala, kendisinin hür iradesi ve tabanın isteği doğrultusunda bu kararı aldığını vurgulayarak hakkında baskı yapıldığı yönünde çıkan haberlere de tepki gösterdi. Pala şunları söyledi: “Medyada birileri tarafından tarafıma telkin ya da baskı yapıldığı konusunda seviyesiz ve sığ haberler çıkmıştır. 4 yıldır belediyenin bizde olmadığı bir ilçede ilçe başkanlığı yapmanın ne kadar zor olduğunu; buna rağmen her seçimden başarı ile çıktığımızı hatırlatır, örgütümle beraber ortak akılla karar almaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimi bir kez daha dile getirmek isterim. Futboldaki sözü siyasete uyarlarsak;  Mesut Özdil’in lafıyla “Kazanınca Alman kaybedince göçmen oluyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.