İzmir'de Cumhuriyet kutlamaları resmi geçit ile başladı

İzmir'de Cumhuriyet kutlamaları resmi geçit ile başladı

İzmir Valiliği'ndeki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi geçitle bayram coşkusu tüm İzmir'e yayıldı.

İzmir Valiliği'nde gerçekleştirilen ilk törende, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tebrikleri kabul etti.

Valilikte gerçekleşen resmi törenin sonrasında Cumhuriyet Bayramı coşkusu Cumhuriyet Meydanı'na taşındı. İzmirlilerin ellerinde Türk bayrakları ile eşlik ettiği tören Vali Köşger, Orgeneral Sivri ve Başkan Soyer'in askeri araçla halkı selamlaması ile başladı. Tören, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi Egem Derneği'nin Kafkas oyunları gösterisi ile devam etti. Körfez'de üzerinde Atatürk resimlerinin bulunduğu tekneler renkli görüntüler oluşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Köşger, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayla yurttaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

s15336.jpg

İzmir dünya kentleri arasındaki yerini pekiştirecek

Cumhuriyet'in ilanının 98. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını söyleyen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bu haklı gurur, bizlere aynı zamanda büyüklüğümüze yaraşır biçimde, birlik ve dirliğimizi koruma; 98 yıllık Cumhuriyetimizin başarılarına yenilerini ekleme, O’nu daha da yüceltecek atılımları hayata geçirme ortak sorumluluğunu da yüklemektedir” dedi.

s18635.jpg

Vali Köşger, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, sanayici ve işadamları yani ilin tüm dinamikleri ile İzmir’in gelişme trendini sürekli kılacak önemli yatırım ve hizmetler yaptıklarını, devam etmekte olan büyük yatırım projelerinin devreye alınmasıyla İzmir'in önemli dünya kentleri arasındaki yerini daha da pekiştireceğini ifade etti.

Geçit töreni duygulandırdı

Vali Köşger'in konuşmasının ardından şiirler okundu. Kutlama programının ardından yapılan geçit töreni duygulu anlar yaşattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi birimleri de projelerini tanıtan dövizlerle geçit töreninde yer aldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar resmi geçit töreniyle son buldu.

s353029.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.