İZMİR'DE DAHA SAĞLIKLI SU KONUŞULACAK

İZMİR'DE DAHA SAĞLIKLI SU KONUŞULACAK

KentExpo – Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile Uluslararası Su Kongresi’nin dördüncüsü, 2 - 4 Kasım tarihleri arasında “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” temasıyla fuarizmir’de gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından yapılacak KentExpo – 4. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile İZSU Genel Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen 4. Uluslararası Su Kongresi’ne çok sayıda belediye başkanı ve bürokratın katılması bekleniyor. 

su-kongresi-tarik_tuncer_2(1).jpg
İlk olarak 2009 yılında gerçekleştirilen ve “Güvenli Su Üretimi” ni öne çıkarılan Uluslararası Su Kongresi’nde özellikle arsenik sorunuyla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıkarılmıştı. Ardından, “ İklim Değişikliğinin Kıyı Kentlerine Etkileri” ve “Sürdürülebilir Su Yönetimi” kongreleri uzman bilim insanlarını biraraya getirmişti.


İZSU, 30. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında ise 4. kez düzenlenecek Uluslararası Su Kongresi’nin ana temasını “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” olarak belirledi.


2-4 Kasım tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek olan kongreye, hem Türkiye hem de yurt dışından birçok akademisyen katılacak. Uluslararası kongrede “Su Kaynakları Yönetimi”,  “Yeraltı Suyu Kullanımı”,  “Kentsel Taşkınlar”, “Kıyı Kentlerinde Su Basmaları”, “Su Ekonomisi ve Suyun Fiyatlandırılması”,  “Kentsel İçmesuyu Güvenliği için Yenilikçi Yöntemler”, “Su Hakkı”, “Su Politikaları”, “Koku Giderimi” gibi konular tartışılacak. 4. Uluslararası Su Kongresi’ne; Amerika, Kanada, İsveç, Hollanda, Fransa, Japonya, Danimarka, Romanya, Lüksemburg, İtalya ve Yunanistan’dan da konuşmacılar katılacak. Konuşmacılar, ülkelerindeki su kullanımı konusunu masaya yatıracak.  

sukongresi-mehmet-ali-gultekin(1).jpg
Yerli ve yabancı, konusunda uzman bilim insanları, kamu ve özel sektörün yöneticileri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, su ve kanalizasyon idareleri, bu alanda faaliyet gösteren firmalar ve akademisyenlerin yer alacağı kongrede 110 bildiri sunulacak. 


İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) başta olmak üzere İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Rize Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan konuşmacılar su tüketiminin en verimli şekilde nasıl kullanılacağı konusunda bilgilerini paylaşacak. 
 

Otomasyon firmaları katılıyor


Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak KentExpo’da, hem İzmir hem diğer illerden gelecek belediye başkanları ağırlanacak. 


Su tüketimi ve kullanımı konusunda önemli yere sahip otomasyon sistemleri ile ilgili firmalar da KentExpo’da yerini alacak. Almanya ve Türkiye’den sayılı otomasyon firmaları, fuarda su tüketimi, kullanımı ve işlenmesiyle ilgili ürünleri sergileyecek. Ayrıca son teknolojiler de bu fuarda paylaşılacak. 
 

“İzmir’in Suyla Gelen Kültürü”


İZSU Genel Müdürlüğü’nün 30. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Fotoğraf Sanatı Kulübü Proje Grubu tarafından hazırlanan, “İzmir’in Suyla Gelen Kültürü” temalı Fotoğraf Sergisi katılımcılar tarafından ziyaret edilebilecek. 


Sergide, her geçen gün içinde yaşayan balık çeşitliliğinin artış gösterdiği İzmir Körfezi, Meles ve Gediz Deltası, İzmir’in hemen yanı başındaki doğal yaşam alanlarından Karagöl ve Homeros Vadisi, bazı köylerindeki ilginç su göletleri ve kuyuları, tarihi çeşmeleri ve kentin eski fotoğrafları yer alacak.   
Sergi, 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.