İzmir’de Daire Arayanların Tercih Ettiği İlçeler

İzmir’de Daire Arayanların Tercih Ettiği İlçeler

İzmir’de daire arayanların tercih edebileceği, doğasıyla ve deniziyle meşhur birçok ilçesi vardır.

İzmir’de daire arayanların tercih edebileceği, doğasıyla ve deniziyle meşhur birçok ilçesi vardır. Bu ilçelere göz atmadan önce İzmir’i tanıyalım. Başka bir şehirden İzmir’e taşınanların bilmesi gerekenler aşağıda mevcut.

İzmir’e Taşınanların Bilmesi Gerekenler

İzmir, Ege kıyısında yer alan modern ve canlı bir şehirdir. Ege’nin başkenti diyebileceğimiz bir konumda olan İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehridir ve binlerce yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahiptir.

Şehir, Agora ve Kadifekale Kalesi gibi antik kalıntıların yanında duran modern gökdelenlerle eski ve yeninin büyüleyici bir karışımıdır. İzmir ayrıca hareketli çarşıları, lezzetli mutfağı ve güzel bir tabloyu andıran sahil şeridi ile tanınır. Uzun, sıcak yazları ve ılıman kışları ile Akdeniz iklimine sahip olan şehir, modern halk, güneş, deniz, kum ve kültür arayan gezginler için ideal bir şehirdir.

Genel olarak İzmir, onu Türkiye'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getiren eşsiz bir kültür, tarih ve doğal güzellik harmanı sunar.

Neden İzmir Tercih Edilmelidir?

· Türkiye’de ticaretin döndüğü önemli şehirlerden biridir.

· Türkiye’nin önde gelen, kaliteli üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır.

· Sosyokültürel yapısı gelişmiş bir toplumu vardır.

· İzmir, tarihi bakımdan önemli eserleri bünyesinde barındırmaktadır.

· Yerli ve yabancı yatırımcıların önem verdiği bir şehirdir.

İzmir’in Hangi İlçeleri Tercih Edilir?

Yaklaşık 11906.85 km2 yüzölçümüne sahip olan İzmir’in 30 ilçesi bulunmaktadır. Çoğunlukla tercih edilen ilçeler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

1. KARŞIKAYA

İzmir Körfezi tarafında yer alan Karşıkaya, şehrin merkez ilçelerinden biridir ve Konak semtinin karşısında bulunmaktadır. Konak ve Karşıkaya’yı birbirinden ayıran şey ise İzmir Körfezi’dir.

Karşıkaya’da sosyal yaşamın sürdürülmesine olanak sağlayan birçok etkinlik alanı bulunmaktadır. Tarihi yapılar, müzeler, kiliseler ve alışveriş merkezleri Karşıkaya halkının sosyal yaşamını karşılamaktadır.

Ulaşım Karşıkaya’da oldukça kolaydır. Günün farklı saatlerinde sık sık feribot seferleri yapılmaktadır. Bunun dışında taksi, halk otobüsü, İzban (İzmir banliyö treni), tramvay ve vapur gibi farklı ulaşım alternatifleri bulunmaktadır.

2. BORNOVA

Konum olarak neredeyse İzmir’in merkezinde bulunan Bornova ilçesi için ulaşım çok gelişmiştir. Bornova halkı genellikle metro ve otobüs hatlarını kullanmaktadır.

İlçede iki büyük üniversite vardır. Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi öğrencileri, barınma için genellikle Bornova’yı tercih etmektedirler. Öğrencilerin vakit geçirebileceği büyük alışveriş merkezleri ve eğlence mekanları bulunmaktadır.

İzmir’de en çok sanayi bölgesine ev sahipliği yapan Bornova’da her gün yeni ve farklı projeler geliştiriliyor. Ticaret ile ilgilenenler genellikle Bornova’yı tercih etmektedirler. Bornova’da daire fiyatları her cebe uygun şekilde belirlenmiştir.

3. BAYRAKLI

Konak, Bornova ve Karşıkaya’ya komşu olması dolayısıyla birçok yatırımcı Bayraklı’ya da uğramaya başladı.

İlçeye yeni yapılan gökdelenler, dev yatırımlar sonucunda oluşmuştur. Yerli ve yabancı yatırımcılar artık Bayraklı ilçesine göz dikmiş durumdalar. Aynı zamanda yeni şehir merkezi olması dolayısıyla devlet kurumları bu ilçeye taşınmaya başlamıştır.

4. ÇEŞME

İzmir’in güneyinde yer alan Çeşme, yarımada özelliği ile yazın bir turizm cennetidir. Doğası ve tarihi ile oldukça ilgi gören Çeşme masmavi plajlarıyla oldukça ilgi görmektedir.

Yazlık bir daire arayanlar hiç düşünmeden buradan bir konut aramaya başlayabilirler.

5. BUCA

Nüfusu 500.000 kişiden fazla olan Buca, İzmir’in en kalabalık ilçesidir. İçerisinde 70 bine yakın öğrenci bulunduran Dokuz Eylül Üniversitesi ile oldukça kalabalıklaşmıştır. Öğrenciler için Buca’da daire fiyatları ortalama seviyede olanları bulmak mümkündür.

İlçede birçok eğlence mekânı, aktivite alanları, sosyal tesisler bulunmaktadır. İzban ve otobüs hatlarının olduğu ilçeye şu an metro projesi yürütülüyor. Ulaşımın bu sayede daha kolay hale gelmesi bekleniyor.

Büyük konut projelerinin yapılmaya başlandığı Buca ilçesi hem öğrenciler için hem de büyük aileler için oldukça farklı seçenekler bulunmaktadır.

Hem İzmir’de yaşamak hem de yatırım yapmak için bu şehirler oldukça uygundur. İzmir’in aynı zamanda bir finans merkezi olması dolasıyı ile iş imkânı oldukça gelişmiştir.

İzmir’de satılık daire, kiralık daire, satılık yazlık ve kiralık yazlık bakmak isterseniz Zingat web sitesindeki ilanları da inceleyebilirsiniz.

Zingat’ın “Bana Ev Bul” projesine başvurarak istediğiniz evi çok kısa zamanda bulabilirsiniz. Aynı zamanda gayrimenkul konularında yardım almak isterseniz Zingat’ın “Gayrimenkul Danışmanları”ndan destek alabilirsiniz.İzmir’de daire arayanların tercih edebileceği, doğasıyla ve deniziyle meşhur birçok ilçesi vardır. Bu ilçelere göz atmadan önce İzmir’i tanıyalım. Başka bir şehirden İzmir’e taşınanların bilmesi gerekenler aşağıda mevcut.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.