İzmir'de Darbecilere Direnmeyin Diyen Başkomiser...

İzmir'de Darbecilere Direnmeyin Diyen Başkomiser...

İzmir'de Ilıca Polis Karakolu'na giderek darbecilere direnmeme çağrısı yapan komiser...

Dün itibariye İzmir'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan başkomiser Ahmet Karataş'ın 15 Temmuz Gecesi Ilıca Polis Karakolu'na giderek polislere darbecilere direnmeme çağrısı yaptığı ortaya çıktı. Karataş'ın polislere çatışmaya girmeme, silah kullanmama ve direnmeme emri verdiği öne sürülürken, polislerin durumu üst makamlardaki polislere iletmesi üzerine açığa alındığı ortaya çıktı.

Polisler ifade verdi

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından karakoldaki polislerden bazılarının ifadeleri alınırken tutuklu başkomiserin FETÖ yanlısı olduğu ve darbe gecesi karakola gelerek polislere direnmeme çağrısında bulunduğunu söyledi.

Tanık polislerden biri ise ifadesinde şu ifadeleri kullandı: "Ahmet komiser bize yaptığı  konuşmada 'Daha önceden darbe tecrübemiz yok, şu an ne yapılacağı belli değil.  Birazdan askerler gelebilir, ilk etapta kimse münferit harekette bulunmasın,  benden talimat beklesin. Bize de verilen talimat bu şekilde. Ben hiçbir  arkadaşımın burnunun kanamasını istemiyorum. Karşı taraftakiler de asker, siz de  polissiniz." 

Çatışmayı önlemek için yaptım savunması

Tutuklu başkomiser ise savunmasında çatışmayı önlemek için yaptığını ve hiçbir şekilde karakolu teslim edin çağrısı yapmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.