İzmir'de doğumda ölen kadın için doktor ve hemşireye hapis cezası

İzmir'de doğumda ölen kadın için doktor ve hemşireye hapis cezası

Rahminde sargı bezi unutulmuş; yaşamını yitirmişti...

İzmir'de sezaryenle yaptığı doğum sonrası rahminde unutulan sargı bezi nedeniyle vücudu iltihaplanan ve bu nedenle hayatını kaybeden 22 yaşındaki Harika Kanık’ın ölümüyle ilgili doktor ve hemşire, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. 

İzmir’in Buca ilçesinde oturan Harika Kanık (22), 13 Nisan 2016 tarihinde özel bir hastanede doğum yaptı. Sezaryenle yapılan doğumun ardından kızını kucağına alan genç kadının karnındaki ağrı ve halsizliği bir türlü geçmeyince gittiği doğumu yaptıran Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ü.Ç., iddiaya göre ağrıların sezaryenden kaynaklandığını belirterek, ağrı kesici almasını söyleyip kadını evine gönderdi. Genç kadının ağrıları dinmeyince doğumu yaptıran Dr. Ü.Ç., son olarak Kanık'a Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmesini söyledi. Burada özel hastanede doğumu gerçekleştiren Ü.Ç.'nin Harika Kanık'ın rahminde sargı bezi unuttuğu, bunun da zehirlenme ve vücutta iltihaplanmaya neden olduğu belirlendi. 6 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan genç kadın, ameliyattan 8 gün sonra 23 Ekim 2016’da hayatını kaybetti. 

Olaya ilişkin açılan soruşturma kapsamında Dr. Ü.Ç. ile hemşire H.C. hakkında “taksirle ölüme neden olmak” suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 29. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Doktor Ü.Ç. ile hemşire H.C., yargılama sonunda 2 yıl 6'ar ay hapis cezasına çarptırıldı, 3 ay süreyle de mesleklerinden men edildi. İki sanıkla ilgili hapis cezası kararında indirim uygulanmadı. 

Karar duruşmasında son sözü sorulan hemşire H.C., kendisinin ameliyata girmediğini iddia ederek, “Defterdeki yazılar bana ait değil. Çalıştığımız dönemde doktorlarla birlikte ameliyata giren personelin yerine ameliyata girmiş gibi yasal olmayan bir şekilde bizim ismimiz yazılıyordu. Ameliyata giren personel ehliyetsizdi ve ameliyata girmesi yasal olmadığı için böyle bir yola başvuruyorlardı” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.