İzmir'de dört ayrı ilçede ormanlar yandı

İzmir'de dört ayrı ilçede ormanlar yandı

Mangaldan çıkan yangın ormanlık alana yayıldı.

İzmir dün üç ilçede henüz bilinmeyen nedenlerle çıkan yangınlarla kelimenin tam anlamıyla kabusu yaşadı.

Seferihisar, Buca ve Gaziemir’de çıkan yangınlar bölge halkına büyük panik yaşatırken, sabah saatlerine kadar süren çalışmalar sonuç verse de İzmir’in akciğerleri yandı.

Seferihisar ilçesi Orhanlı Mahallesi’nde dün saat 15.00 sularında iddiaya göre mangaldan çıkan yangın rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Menderes ilçesinin Deli Ömerli köyü, Küner köyü, Tahtalı Barajı ve Gümüldür Mahallesi'ne de ilerlerken, bölgenin tamamı dumanla kaplandı.

Dün öğleden sonra başlayan orman yangınını kontrol altına almak için 9 helikopter ve 4 uçak çalışmalara yeniden başladı.

Alınan bilgiye göre, Orhanlı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda dün saat 15.00'te başlayan yangına, İzmir ve çevre illerden sevk edilen 56 arazöz, 9 dozer ve yaklaşık 500 kişilik ekiple müdahale ediliyor.

60 hektar alanda etkili olan yangının söndürülmesi için günün ilk ışıklarıyla 9 helikopter ve 4 uçak çalışmalara yeniden katıldı.

Yoğunlukla kızılçam ormanında etkili olan, yerleşim yerlerini tehdit etmeyen yangın tam olarak kontrol altına alınmasa da şu an için ilerlemesinin durdurulduğu öğrenildi.

Bu arada dün Gaziemir ilçesi Sarnıç semti Yıldızlar Mahallesi'nde dün akşam çıkan yangın kontrol altına alındı. Alevlerden etkilenen alanın büyüklüğünün belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

BAŞKAN PİRİŞTİNA: KONTROL ALTINDA

Öte yandan Buca Belenbaşı, Yıldızlar Mahallesi ile Torbalı ilçesi arasında kalan ormanlık alanda da dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları yapılan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Orman Bölge ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Buca Belediyesi ekipleri de müdahale etti.

Buca Belediyesi 2 arazöz, 3 kepçe, 5 tanker 6 kamyon, 2 kamyonet ve 6 iş makinası ile yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina uzun süren çalışmalar sonunda gece yarısı yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Piriştina, “Belenbaşı- Karacaağaç mahallelerimizi etkisi altına alan orman yangını kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.