İzmir’de eğitime yeni bir soluk: "İstek Okulları"

İzmir’de eğitime yeni bir soluk: "İstek Okulları"

Kurulduğu yıl olan 1985’den itibaren sektörünün başarılı öncülerinden olan İstek Okulları, İzmir’de ilk kampüsünü Karşıyaka Mavişehir’de açıyor.

Kurulduğu yıl olan 1985’den itibaren sektörünün başarılı öncülerinden olan İstek Okulları, İzmir’de ilk kampüsünü Karşıyaka Mavişehir’de açıyor. Bu dönem ÖĞRETİM HAYATINA başlayacak olan İstek İzmir Okulları, anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde İzmirli gençlere eğitim verecek. 

Atatürk’ün gösterdiği yolda, O’nun ilke ve devrimlerinin ışığında kaliteli, yenilikçi ve çağdaş eğitim anlayışıyla yoluna devam eden İstek Okulları, benimsediği bu değerler ile başarısını her geçen yıl daha da büyütüyor. İzmirliler ile ortak değerlere sahip olduklarını, bu nedenle de İzmir’de olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten İstek İzmir Okulları yönetimi; “İzmirli gençler başarıya istekli, biz de İstek olarak başarmaları için elimizden geleni yapmak için yola çıkıyoruz.” sözüyle duygularını aktardı.
 
Pek çok alanda öğrencilerini başarılı olarak yetiştiren okul, bu başarısını bağlı olduğu değerlere ve geleceği gören eğitim anlayışlarına bağlıyor. İstanbul’da Bedrettin Dalan tarafından kurulan ve kuruluşundan bu yana İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) bünyesinde varlığına devam eden İstek Okulları, anaokuldan üniversiteye uzanan eğitim zincirinde 11 anaokulu, ilkokul ve ortaokul, 10 lise ve 7 fen lisesinin yanı sıra Yeditepe Üniversitesi’ni de barındırıyor. Bu halkaya eklenen son zincir olacak olan Mavişehir’deki kampüsünde bu yıl eğitime başlayacak olan İstek Okulları, 8 bin metrekarelik arazide, toplam 10 bin 850 metrekarelik alanda hizmet verecek. 

İZMİRLİ VELİLERİN İLGİSİ ÇOK YOĞUN 

Her öğrencinin kendine has bir öğrenme yolu olduğuna inanan ve bu doğrultuda “Bireysel Öğrenme Haritası” çıkararak her öğrencisiyle özel olarak ilgilenen İstek Okulları, yıllardır süregelen başarısı ve güven veren tarihiyle İzmirlilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. 

Bu yıl ilk defa eğitim hayatına başlayacak olmasına rağmen çok yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten İstek İzmir Okulları Müdürü Sayın Serap BENİBOL, bu ilginin kendilerini daha da motive ettiğini ve bu doğrultuda İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde yakın gelecekte yeni kampüslerle eğitim ağlarını genişleteceklerini sözlerine ekledi. 

YENİ KAMPÜSÜN NEREDE OLACAĞI BELİRLENDİ

İzmir’de ilk adımı Mavişehir bölgesine açtığı kampüsü ile atan İstek Okulları, 2018 – 2019 öğretim yılı için planladıklarını yeni kampüsün de müjdesini verdi. Yeni kampüs için belirlenen bölge ise İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olan Bornova. Bu yıl beklediklerinden çok daha büyük bir talep alan okul, önümüzdeki yıl hayata geçireceği ikinci kampüsü ile İzmir’in eğitim isteğine daha fazla karşılık vermeyi planlıyor. 

“EGE BÖLGESİNDE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bu yıl Mavişehir’de, önümüzdeki yıl da Bornova’da kampüslerini hayata geçirip Ege Bölgesi’nde eğitim hayatına başlayacak olan İstek Okulları, daha sonraki dönemlerde de bölgede yeni kampüsler açmaya devam edecek. Alınan bilgilere göre eğitime İstek’le yeni bir adım atacak yerlerden bazıları ise, Kuşadası, Uşak ve Aydın. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.