İzmir'de Eğitirken Öğreten Gençlik Festivali

İzmir'de Eğitirken Öğreten Gençlik Festivali

İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği Gençlik Festivali eğitirken öğretti.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği 2 günlük Gençlik Festivali, kültür ve sanatla bezenmiş atölye çalışmalarıyla öne çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Gençlik Festivali” renkli ve anlamlı etkinliklere sahne oldu.  Kültürpark çim alanda “İzmir’e Gençlik Katıyor” sloganıyla düzenlenen festivale katılan gençler, “Necati ve Saykolar” ve “Pilli Bebek” konserlerine eşlik etti; çadırlarda oluşturulan atölye çalışmalarına katıldı. “3D Printer ve Sanal Gerçeklik Atölyesi”, “Çok Gezen Bilir Atölyesi - İnterrail Hakkında Her Şey ve Avrupa Birliği, “Çok Gezen Bilir Atölyesi –Kız Başına Otostopla Gezmek”, “Armağan Çemberi Atölyesi”, “Origami Atölyesi”, “İşaret Dili Atölyesi”, “Engelli Farkındalığı Atölyesi”, “Çamur Atölyesi ve Masal Atölyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Gönüllü Takımı’nın “Sosyal Projelerde Gönüllülüğün Önemi Atölyesi”, “Parmak Kukla Atölyesi” ve “Ebru Atölyesi” gibi çok sayıda etkinliğe katılan gençler hem eğlendi hem de farklı alanlarda bilgi sahibi oldu.

Gençlik Festivali

Tiyatro, film, söyleşi ve oyun.. Hepsi bir arada

Gençler tarafından çekilen filmler gösterilirken, yönetmen Cenker Ekemen ile “İdeoloji ve Sinema” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Festival kapsamında Alsancak Sanat tarafından “Oda Tiyatrosu” gençlerle buluştu. Alan etkinliklerinde satranç gençlerden büyük ilgi görürken, “balon futbolu”, “masa tenisi” ve açık alanlara kurulan büyük oyuncaklar gençlerin keyifle vakit geçirmesini sağladı.

“Genç Sahne” programında ise gençler Banko, Ayça Aksünger ve Grubu, 1900 Orkestra, ÇOGEM Müzik Grubu, Özgecan Kadın Korosu, Ahura Ritim Topluluğu, DJ Eren, Grup Genç –İz, 412 Band ve İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Oda Orkestrası, Praksis gruplarıyla müzik zevki yaşadı. Valsler, halk oyunları ve ilizyon gösterileri de festivali renklendirdi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.