İzmir’de En Çok Yaptırılan Estetik Ameliyatları Nelerdir?

İzmir’de En Çok Yaptırılan Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Bay ve bayanların kendi bedenlerinde sahip olmaktan hoşlanmadıkları bölgelerinde değişiklikler yaptırmak estetik ameliyatları imkanları ile çeşitlenir.

Bu imkanlar ile kişiler fizyolojik, psikolojik ve sosyal açılardan kendilerini huzurlu ve sağlık sorunlarına sebebiyet veren anormal fizyolojik görüntülerinden kurtulmuş hissedeceklerdir.

Burun Estetiği

Son yılların revaçta olan burun estetiği diğer adı ile rinoplasti ameliyatı ile kişiler burunlarında gördükleri yapısal bozukluklardan kurtulabiliyorlar.  Bu yüzden Türkiye’nin diğer şehirlerinde yaşayan insanlar da burun estetiği için İzmir’e gelmektedir. Burunda var olan bazı rahatsızlıklarda bu yöntem ile çözüme kavuşuyor ve beklenilen sonuçlar alınabiliyor. Nefes alıp vermede görülen problemler ve koku alamama rahatsızlıkları burnun fizyolojik yapısından kaynaklanan rahatsızlıklara birer örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Bu gibi durumlar bazen genetik bazen de yaşanılan kazalar sonucunda gerçekleşebiliyor. Diğer yandan kişilerin kendilerini psikolojik açıdan huzursuz hissetmelerine de neden olabiliyor. Neticede FDA onaylı gerçekleştirilen burun estetiği operasyonları burnun fizyolojik yapısından kaynaklanan gerek psikolojik gerekse fizyolojik sağlık sorunlarında etkili çözüm olamaktadır.

Kepçe Kulak Ameliyatı

Diğer adı ile otoplasti olan kepçe kulak ameliyatı baştan açık mesafede bulunan kulakları başa yaklaştırmak, normalde olması gerekenden büyük yapıda olan kulakları küçültmek ve eksikliği olan kulak kıvrımlarını düzeltmek amacı ile yapılır. Otoplasti genel olarak dört ila on dört yaşlarındaki çocuklara uygulanır.

Otoplastide dikkat edilen nokta yaş unsuru olmaktadır. Bununla birlikte ameliyat küçük yaşların yanında yetişkin bireylerde de uygulanabilir. Lokal veya genel anestezi uygulaması otoplasti olacak olan kişiye göre değişebilir. Ameliyat yaklaşık olarak 2 saat sürebilir ve kullanılacak olan teknikler bireylere göre değişiklik gösterebilir.

Göğüs Estetiği

Normal olarak kabul edilen göğüs şeklini göğüs estetiği uygulaması ile gerçekleştirmek göğüs estetiği ameliyatının amacıdır. Buna istinaden ameliyatta önemle dikkat edilen nokta meme başının gövde üzerindeki durması gereken seviyesi ve şeklidir. Göğüslere büyütme, küçültme ve toparlama yapılabilir. Göğüs estetiği her ne kadar güzel görünmek için akla gelse de bilhassa meme küçültme ameliyatlarında genel olarak sağlık problemleri dikkat çekmektedir. Büyük göğüslerin sebep olduğu sırt ve omuz ağrıları, karın üzerinde pişiklerin olması gibi durumlar hanımları göğüs estetiği ameliyatına yönlendirmektedir. Göğüs küçültme veya büyütme ameliyatları hastalarında fikirlerine sunularak farklı tekniklerle yapılabilir. İstenilen veya normal kabul edilen ölçülere kavuşulduğunda hanımlar hem psikolojik hem fizyolojik hem de sosyal açıdan rahatlık hissedecekler ve özellikle fiziksel aktivitelerini daha iyi düzenleyebileceklerdir.

Liposuction

Bölgesel incelmede büyük bir etkiye sahip olan liposuction klasik veya lazerli tekniklerle uygulanabilen inatçı yağ dokularının erimesine büyük yardımı olan bir operasyonel işlem olarak karşımıza çıkar. Liposuction bir zayıflama yöntemi değil ehzersizlere ve diyetlere rağmen erimek bilmeyen bölgesel incelme üzerine uygulanan bir tekniktir.

Bu nedenle liposuction yaptırmak isteyenler bu ameliyatı bölgesel açıdan incelme amacı ile yaptırmalıdırlar. Sağlık problemi olmayan, emzirme ve hamilelik dönemlerinde olmayan her birey liposuction yaptırmaya aday olabilir. Bu ameliyatta yaş unsurunun pek önemi yok gibi görünsede ileri yaşlara sahip kişilerde risk artabilmektedir.

İleri yaşlarda ve liposuction yaptırmak isteyenb kişilere ekstra olarak cilt germe operasyonları da yapılır ki ameliyattan sonra istenilen sonuçlara kavuşulabilsin! Diyabet, kalp ve akciğer rahatsızlıkları olan ve dolaşım problemleri olan kişilerin bu ameliyattan uzak durmaları gerekebilir. Bunun yanında bölgesel icelme sağlanması düşünülen bölgede yakın geçmişte ameliyat yapılmış ise bu durumda da liposuction uygulamasından uzak durulmasında yarar vardır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.