İzmir'de esnaftan elektrik faturası tepkisi!

İzmir'de esnaftan elektrik faturası tepkisi!

Tüm Türkiye'de yüksek gelen elektrik faturalarına tepkiler devam ediyor. İzmir'de ise restoranlar yüksek gelen elektrik faturalarına farklı bir çözüm buldu.

Elektrik faturalarına tepki gösteren esnaflar her gün bir saat şalterleri indirmekle çözüm buldu. Lamba yerine mum yakan esnaflar yaşananlara tepki gösterdi. Geçen Ocak ayı itibariyle geçilen kademeli tarifeyle 150 kilovat taban sınırını aşan tüketiciler yüksek faturalardan dolayı tepkilerini göstermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kotayı 210 kilovata çıkardıklarını açıklamıştı. Bir çok ünlü yüksek fiyatlı elektrik faturalarını sosyal medyadan paylaşarak yaşananları eleştirmişti.

İzmir'de her gün bir saat şalterleri indirdiler

Meskenlerin yanı sıra işyerleri de elektrik faturalarının ikiye hatta üçe katlandığını hatırlatarak yaşananlara tepki göstermişti. Bazı işyeri sahipleri elektrik faturasının kiradan bile yüksek geldiğini yapılan zamların geri alınmasını istemişti. İzmir'de de aynı manzaralar yaşandı. Kıbrıs Şehitler Caddesi ve Konak esnafları da yüksek gelen elektrik faturalarının ardından her gün bir saat şalterleri kapatma kararı aldı.

whatsapp-image-2022-02-09-at-10-23-49.jpeg

Masalara koydukları mumlarla müşterilerini karşılayan Argo Meyhane'nin sahibi Ramazan İçer, "Bizi bu duruma düşürenler utansın" diyerek tepkilerini dile getirdi. Mum ışığında yemek yiyen müşteriler de şaşkınlığını gizleyemedi. Bir esnaf ise o anları cep telefonuyla görüntüleyerek kamuoyu ile paylaştı. Mumla aydınlandıklarını söyleyen esnaf, "Yüksek gelen elektrik faturalarından dolayı her gün bir saat elektriklerimiz kapalı. Mumla aydınlanıyoruz. Bizi bu duruma düşürenler utansın" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.