İzmir'de ev fiyatları arttı!

İzmir'de ev fiyatları arttı!

İzmir'in Foça, Urla, Çeşme, Dikili ve Seferihisar ilçelerinde gayrimenkul fiyatları arttı.

Hepsiemlak, son 1 yıl içerisinde yazlık bölgelere olan talebi rakamsal verilerle ortaya koydu. Endeks verileri yazlık bölgelerdeki satılık konut fiyatlarının son 1 yıl içerisinde %100’ün üzerinde arttığını gözler önüne serdi.

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak’ın açıkladığı Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerine göre son 1 yıl içerisinde yazlık bölgelere olan talep ve beraberindeki fiyat artışları dikkat çekiyor. Fiyat artışlarının en yüksek olduğu ilçe %188 ile Muğla’nın Milas ilçesi olurken, yine Muğla’nın Marmaris ilçesinde %115, Bodrum ilçesinde %113 ve Dalaman ilçesinde %102 oranlarında fiyat artışları gerçekleşti.

Listenin ikinci sırasında yer alan İzmir’in Foça ilçesinde ise son 1 yılda fiyat artışları %150’yi bulurken yine İzmir’in Seferihisar ilçesinde artışlar %129, Dikili ilçesinde %124, Urla ilçesinde %109 ve Çeşme ilçesinde %107 oranlarında oldu.

Üçüncü sırada yer alan Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde son bir yılda satılık konutların ortalama metrekare fiyatları %139 oranında artarken, Muratpaşa ilçesinde %137, Alanya ilçesinde %119 ve Kemer ilçesinde %101 oranlarında artışlar gerçekleşti.

Listede yer alan Balıkesir ve Aydın illerindeki yazlık bölgeler de %100’ün üzerindeki fiyat artışlarıyla dikkat çekti. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde %129 artış gözlemlenirken Edremit ilçesinde %106 ve Ayvalık ilçesinde %100 artış gerçekleşti. Aydın’da ise son 1 yıldaki yükselişler Didim’de %117 ve Kuşadası’nda %114 oranlarında oldu.

basliksiz-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.