İzmir'de Facebook tutuklaması! 3 kişi...

İzmir'de Facebook tutuklaması! 3 kişi...

Sosyal medya hesaplarından paylaştıkları onlara pahalıya patladı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal paylaşım sitesi üzerinden FETÖ/PDY Terör Örgütü’ nün Propagandasını Yaparak Devlet Büyüklerine hakaret eden 3 kişiyi yakaladı. 3 kişi tutuklandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15.07.2016 tarihinde saat 23.00 sıralarında Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY mensupları tarafından TRT kanalında yayın yapılarak tüm Türkiye’ de Türk Silahlı Kuvvetleri’ nin  yönetime el koyduğu ve sokağa çıkma yasağı ilan ettiği söylenerek Ankara merkezli ülke genelinde cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmak üzere girişilen darbe teşebbüsü sonrasında Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ ne 24.07.2016 tarihinde gelen ihbarla Y.B.(48)’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde “TSK yönetime el koydu nihayetinde, Askerden Polise silahını bırak emri” 16 Temmuz 2016 tarihinde “Yaşananların tek sorumlusu sensin şerefsiz uzun”, G.Ş.(37) isimli şahsın 16 Temmuz 2016 tarihinde “Bu halk denilen it sürüsü madem kendi kendini koruyabiliyor boşaltın kışlaları gönderin her yere gönderip şehit ettiğiniz çocuklarımızı, bu kadar o….. ç….. bir araya toplamayı nasıl başardınız, Ezan okunuyor zannedersem Allah yönetime el koydu, askerlerin geri çekildiği bir yalan TSK Tayyip’ in polislerini alt edecektir” şeklinde sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşımlarda bulunduğu, ayrıca T.A.(39) isimli şahsın ise sosyal paylaşım sitesinde geçmiş tarihlerde FETÖ/PDY Terör Örgütü elebaşı Fettullah Gülen, örgüt üyeleri ve bu örgütün yayın organları ile ilgili övücü mahiyette herkese açık bir şekilde paylaşımda bulunduğu bilgisinin alınması üzerine;

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu şahısların sosyal paylaşım sitesinde FETÖ/PDY Terör Örgütü’ nün propagandasını yaptıkları tespit edilerek 26.07.2016 tarihinde yapılan operasyonla T.A., G.Ş. ve Y.B. isimli şahıslar yakalanmış, şahıslara ait ikamet, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar, harddisk, tablet bilgisayar, flash bellek, hafıza kartı ve 2 ayrı bankaya ait iptal edilmiş çek koçanına el konulmuştur.
 
T.A., G.Ş. ve Y.B. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.