İzmir'de FETÖ'den 9 Tutuklama

İzmir'de FETÖ'den 9 Tutuklama

İzmir'de FETÖ'yle alakası olduğu için gözaltına alındığı öğrenilen isimlerden 9'u tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ ve PDY'ye yönelik soruşturmalar çerçevesinde Gediz Üniversitesi kurucularına ve akademisyenlerine yönelik yapılan gözaltılardan 19'u bugün adliyeye sevk edildi.  19 Şüpheliden aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi'nin eski başkanlarından Recep Gültekin'in de olduğu 9 kişi tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı çıkartılan 101 şüpheliden İzmir merkezli 5 şehirde düzenlenen operasyonda 64 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonla gözaltına alınan kişiler içerisinde 31'i adliyeye sevk edilmiş 9'u tutuklanırken aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da olduğu geri kalanları serbest bırakıldı.

Gece geç saatlere kadar süren ifade alma işlemlerinde By Lock uygulamasını kullandığı belirlenen Recep Gültekin, Yaşar Narı, Mustafa Akçay, Atilla Ediz, Haluk Turan, Yakup Akyol, Mete Yıldırım, Yavuz Bayram ve Gürkan Ekicioğlu tutuklandı. Tutuklananlar arasında Gediz Üniversitesi imamlarından olduğu öne sürülen ve evinin çatısında iki çanta parayla yakalanan Yaşar Narı'nın da olduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.