“İzmir'de Gassal ve din görevlisi olmak için partili mi İmam Hatipli mi olunmalı?”

“İzmir'de Gassal ve din görevlisi olmak için partili mi İmam Hatipli mi olunmalı?”

Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili Rifat Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesine ilginç bir soru sordu.

Rifat Sait, Belediyelerin din görevlisi alırken Türkiye’deki en üst din kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı ile istişare yapması gerektiğini hatırlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Diyanet İşleri ile böyle bir çalışma yapıp yapmadığını merak ettiğini belirtti. Gassal (ölü yıkayıcıları) ve din görevlilerinin en az İmam Hatip ve hata İlahiyat mezunu olmaları gerekir diyen Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi mezarlıklar müdürlüğüne işe alınan ve bundan sonra alınacak olan gassal ve din görevlilerinden kaç tanesi bu okullardan mezun, eğer bu okullardan mezun olanlar var ise hangi kurum tarafından nasıl bir sınavdan geçilerek işe alınıyorlar? Diye sordu. Belki birileri olaya profesyonel olarak bakabilir ama mütedeyyin insanlar bu konuda hassastır, dikkat edilmesi oldukça önemlidir, dedi.

Vefat eden bir Müslümanı Gassal, İslam dininin vecibelerine göre yıkamak zorundadır. Din görevlisi (imam) gömü işlerini İslam dininin vecibelerine göre yapmak zorundadır. Telkini(Talkını) ve mezar başında okunan Kuranı Kerimi ezbere bilmek, doğru okumak, tecvitle okumak zorundadır. Bunların sınavı yapılıyor mu ve kimin tarafından yapılıyor, merak ediyoruz, diye sordu? Bu konuda bize çok sayıda şikâyet geldi, diyen Sait, gassal ve din görevliliği babadan oğula veya çıraklıktan falan geçen bir iş değildir. Bunların işe alınması için partili değil İmam Hatipli olmak gerekir, dedi. Sait, inşallah bir yetkili bize bu konuda net bir cevap verir, bizleri aydınlatır dedi. 

Belediyede çalışan tüm din görevlilerini tenzih ediyorum diyen Sait, aralarında işi bilen din görevlileri elbette vardır, ancak imam hatip veya ilahiyat mezunları dururken İzmir Büyükşehir Belediyesi başka okul mezunlarını din görevlisi olarak alırsa bu hem doğru hem de etik olmaz, dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.