İzmir'de göçmenleri taşıyan tekne battı; ölüler var

İzmir'de göçmenleri taşıyan tekne battı; ölüler var

Son dakika!

İzmir'in Karaburun ilçesinde göçmenleri taşıyan teknenin su alıp batması sonucu, 35 kişiden 4'ü boğularak hayatını kaybetti. 1 kişinin kurtulduğu kazada, diğer 30 kişiyle ilgili arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Olay, dün gece meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 23.54’te üzerinde can yeleği bulunan ve bütün kıyafetleri ıslak olan Irak uyruklu bir kadın, Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığına ulaşarak yardım istedi. İfadesinde 8 Ekim tarihinde saat 20.00 sularında bir tekne ile denize açıldıklarını, tekne içerisinde yaklaşık 35 kişi olduklarını, denize açıldıktan kısa bir süre sonra teknelerinin su alarak battığını ve kendisinin denizde sürüklenerek Kuyucak Plajı'ndan karaya çıktığını söyledi. Diğer şahısların ise kaybolduğu bilgisini verdi. 

Bu ifade üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 korvet, 2 bot ve uçakla hem denizde hem de havada arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Jandarma ve emniyet birimleri de karada çalışmalara destek verdi. 

İfade veren göçmen dışında 2 düzensiz göçmenin karada, 2 düzensiz göçmenin ise denizde olmak üzere toplam 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olduğu değerlendirilen yaklaşık 30 düzensiz göçmenin bulunması amacıyla arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.