İzmir'de güvenli turizm sertifikalı ilk otel Ege Palas oldu!

İzmir'de güvenli turizm sertifikalı ilk otel Ege Palas oldu!

Ege Palas Oteli, "Türkiye’nin Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında İzmir'deki ilk sertifikalı konaklama tesisi oldu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, korona virüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele sürecinde 2020 yaz sezonundan başlayarak geçerli olacak sağlıklı turizm sertifikasyon programını başlatmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının katkısı ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle "Türkiye’nin Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" hazırlanmıştı. 

Sertifikasyon programının, tatilini Türkiye’de geçirecek Türk vatandaşları ve yabancı ziyaretçiler için ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan yelpazede alınacak önlemleri kapsadığı belirtilmişti. Program kapsamında belgelendirme için yetkili uluslararası akreditasyon kuruluşları belirlenmiş ve başvuru süreci başlatılmıştı.

Başvuruda bulunan konaklama tesisleriyle restoran ve kafelerin listesi Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) web sayfası üzerinden yayınlanmaya başladı. RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri AŞ tarafından denetlenen Alsancak'taki Ege Palas Oteli'nin "güvenli turizm sertifikası" almaya hak kazandığı açıklandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm işletme belgesine sahip 4 yıldızlı Ege Palas Oteli, İzmir'deki sertifikalı ilk konaklama tesisi oldu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyesi, 21 katlı, 116 odalı Ege Palas Oteli'nin Genel Müdürü Murat Ağbaba, belgelendirme sürecine ilişkin şunları söyledi:

"Covid-19 pademisi sürecinde güvenli turizm sertifikasını almak, sertifikayı alabilecek kriterlere uygun olmak önemliydi. Program kapsamında belirlenen kriterler doğrultusunda gerekli önlemleri aldık, hazırlıklarımızı ve başvurumuzu tamamladık. Otelimiz hijyen ve sağlık yönünden denetlendi. Denetimler belirli periyodlarla devam edecek. Sonuçta İzmir'de güvenli turizm sertifikası alan ilk otel olduk. Bunun için mutluyuz, gururluyuz. Türk ve yabancı misafirlerimizi güvenle ağırlamaya hazırız."

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Türkiye’nin Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında sertifika alan ilk konaklama tesisi olan Ege Palas Oteli yönetimini kutladı. Pek çok tesisi sertifika almak için başvuruda bulunduğunu belirten İşler, “Sertifika kurallarının uygulanmasının işletmelerimize fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu belge konaklama tesisinin elini güçlendireceği gibi misafirlerimize güvenli konaklama imkanı sağlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.