İzmir'de Hangi Pazar? Hangi Gün? Nerede Kuruluyor?

İzmir'de Hangi Pazar? Hangi Gün? Nerede Kuruluyor?

İzmir, tarihi dokusu ve turistik özelliklerinin yanı sıra kendine has ürünlerin yetiştirildiği de bir şehir olarak İzmir de yaşayanlara farklı damak tatları sunuyor.

Organik ve doğal ürünlerin yanı sıra Şevketibostan gibi kendine has bitkilerin de satıldığı semt pazarları bu yüzden oldukça rağbet görüyor. Neredeyse her mahallenin belirli bölgelerinde kurulan pazarlar haftanın belli günleri o bölgede yaşayanlar için alışveriş imkanı sunmasının yanı sıra taze ve yeni ürünlerin halk ile buluşturulması açısından da oldukça önemli bir vazife görüyor.
Farklı Tatlar ve Ev İşi Yemek ve Hamur İşlerinin Satıldığı Tarihi Bir Pazar; Sığacık Pazarı
Seferihisar ilçesinin Sığacık köyünde kurulan bu pazar haftanın son gününü hem gezip stres atmak hem de neredeyse tüm ev yemeklerinin pişirilip satıldığı bir pazar olarak tercih edilebilir. Alışverişin yanı sıra tarihi sığacık kalesi de gezilebilir ve limana demirlermiş olan teknelerde balık ekmek yenilerek pazar günü, alışverişin yanı sıra dinlenme ve gezi olarak da değerlendirilebilir.
Eşsiz Doğası Eşliğinde Doğal Lezzetler; Şirince Pazarı
Dünyaca ünlü bir köy olan Şirince, pazar günleri kurulan ve misafirlerine doğal ve taze ürünlerin sunulduğu organik pazarları ile de meşhur. Güzel bir köy gezisinin ardından köy işi yemekler ile karnınızı doyurabilir sonrasında ise evinizin ihtiyacı olan ürünleri kurulan pazardan satın alabilirsiniz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.