İzmir'de Hava Sıcaklığı Rekora Koşuyor

İzmir'de Hava Sıcaklığı Rekora Koşuyor

İzmir'de sıcaklığın gün içerisinde 31,5 derece ölçülmesiyle beraber halk sokaklara döküldü, çocuklar Kordon'da denize girdi.

Şu ana kadar resmi olarak derecelendirilmiş en yüksek sıcaklığı 32,5 derece ile 1950 yılında ölçülmüş olan İzmir'in, bugün gün içerisinde hava sıcaklığı 31 dereceye yükseldi. Normal şartların 10 derece üstünde olan sıcaklarla beraber halk soluğu deniz kenarında aldı.

Geçen yıllarda yaşamadığı sıcak havayı bu yıl Nisan ayında gören İzmirliler, hava sıcaklığını fırsat bilerek deniz kenarına ve sokaklara çıktı. Mevsim şartları gereğince 20,9 olması gereken hava sıcaklığı bugün 31 dereceyi gördü. Hava sıcaklığı en son 20 Nisan 1950'de 32,5 olarak ölçülmüştü.

Sıcaklıklar Perşembe gününden itibaren normale dönüyor

Bölgenin hava tahmin bilgilerini paylaşan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin Merkezi yetkilisi Rıza Seven, mevsim normallerinin İzmir'de 20,9, Aydın'da 22,5, Balıkesir'de 19,3 ve Çanakkale'de 17,2 Manisa'da ise 21,2 derecelerinde olduğunu aktardı. Seven ayrıca mevsim normallerinin sadece İzmir'de değil aynı zamanda Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa'da da yükseliş gösterdiğini söyledi. Özellikle Aydın'da hava sıcaklığı 33 derece.

 

Hava sıcaklığı nasıl seyredecek

Hava sıcaklığının rekora koştuğu İzmir'de bugün görülen 31.5 derecek sıcaklık yarın yerini 28 dereceye, Perşembe günü ise 22 dereceye bırakacak. Cuma ve Cumartesi günlerinde ise hava sıcaklığı tekrar yükselerek 25 derece olacak. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin Merkezi yetkilisi Rıza Seven ayrıca ilde yağış beklenmediğini belirtti.

İzmir

Çocuklar yasak olmasına rağmen Kordon'da yüzdü

31,5 olarak ölçülen hava sıcaklığının etkisiyle sıcaktan daha az etkilenmek isteyen çocuklar denize girerek serinlemeye çalıştı.  Öte yandan ilde bütün deniz kenarı bölgelerde doluluk gözlenirken özellikle Konak ve Alsancak'a rağbet gösterildiği görüldü.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.