İzmir'de hayvan katliamı! Bu katilleri bulun

İzmir'de hayvan katliamı! Bu katilleri bulun

14 köpek ve 20'ye yakın kedi, dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından etrafa atılan tarım ilaçlı tavukla zehirlendi.

Urla Bademler köyü sınırında bulunan Hisarevleri ve Tokatlılar Sitesi çevresinde yaşamlarını sürdüren 14 köpek ve 20'ye yakın kedi, dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından etrafa atılan tarım ilaçlı tavukla zehirlendi. 4 köpek telef oldu, diğer köpekler ve kedilere ulaşılamadı. Hayvanseverler, zehirli yiyecekleri yiyen kedi ve köpeklerin, ormanlık bölgede telef olduklarını düşünürken, yüksek çevre duvarları ile korunan ve 50'ye yakın güvenlik kamerası bulunan sitelerden görüntüleri alan Urla Jandarması, hayvan katliamı yapan kişilerin peşine düştü. Beyaz renkli bir otomobilin dün gece site çevresinde dolaştığı belirlendi.

Edinilen bilgilere göre Urla'yı ayağa kaldıran olay, dün 16.00 sıralarında meydana geldi. Urla Hayvan Hakları Hareketi Platformu öncülerinden Ender Ülger, her gün yiyecek ihtiyaçlarını karşıladıkları köpek ve kedilerin konuşlandığı Hisarönü ve Tokatlılar Sitesi civarında bir aracın etrafa zehirli yiyecekler attığını ve bazı köpeklerin telef olduğu haberini alır almaz platform üyelerini harekete geçirdi.

6 araçtan oluşan konvoyla yola çıkan platform üyeleri, Bademler köyü sınırına geldiklerinde acı gerçekle karşılaştı. Görgü tanıklarının beyaz renkli bir aracın site çevresinde dolaştığını gördüklerini söylemesi üzerine platform üyeleri ve hayvanseverlerden oluşan konvoy, şüpheli aracı aramaya koyuldu. Sabaha karşı 05.30'a kadar süren arayışa, Urla Jandarma Komutanlığı yetkilileri de katıldı.

Olay yeri çevresinde yapılan araştırmada toplanan zehirli yiyeceklerin yapılan analizinde ise insan sağlığını da tehdit edecek 'DDT Organik Fosforlu İnsektesit Tarım İlacı' maddesi olduğu belirlendi.

22154342_727731854081296_6413999200454630530_n.jpg

Urla Hayvan Hakları Hareketi Platformu öncüsü Ender Ülger, ''Bu vahşeti yapanlar insan olamaz. Görgü tanıkları, beyaz renkli bir aracın sitelerin çevresinde dolaştığını söyledi. Yaptığımız araştırmalarda bu aracı Seferihisar'ın Düzce köyünde olduğunu belirledik. Şahsın kapısını çaldık ve görüştük. Araç sahibi, olay saatinde o civarda olduğunu ancak çöp dökmek amacıyla gittiğini, zehirleme olayı ile ilgisinin olmadığını söyledi. Urla Jandarması, site çevresinde bulunan 50 güvenlik kamerasına ait görüntüleri aldı ve inceliyor. İnceleme sonunda bu vahşeti yapan şahsın belirleneceğine inanıyoruz. Site sakinleri ve yöneticilerinin bu olayda bize yardımcı olmak istememelerine de şaşırdık'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.