İzmir'de insan kaçakçılarına büyük operasyon!

İzmir'de insan kaçakçılarına büyük operasyon!

İzmir'in Foça ilçesinde, bir tekneye insansız hava araçlarının desteğiyle düzenlenen operasyonda, 197 göçmen ile 10 insan kaçakçısı yakalandı. Foça yakınlarında jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta 29 göçmen daha yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen İzmir sahil hattından deniz yoluyla göçmenlerin yurt dışına kaçırılmasını organize eden suç örgütlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Foça ilçesinden çok sayıda düzensiz göçmenin İtalya'ya kaçırılacağının bilgisini aldı.

aw541876-05.jpg

İzmir İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, insansız hava araçları (İHA) ile desteklenen operasyonun düğmesine basıldı. Harekete geçen ekipler, Foça açıklarında göçmenlerin bulunduğu tekneyi insansız hava aracıyla tespit etti.

aw541876-02.jpg

Fark edilince tekneye gelen göçmenleri beklemeden hareket ettiler

Organizatörler tespit edildiklerini anlayınca, tekneye geldikleri öğrenilen 29 göçmeni beklemeden hareket ettikleri öğrenildi. Foça ilçesi yakınlarında jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta 29 göçmen daha yakalandı. Toplamda yakalanan göçmen sayısının 226 olduğu bildirildi.

Öte yandan,10 organizatör ile 226 göçmenin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

aw541876-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.