İzmir'de İş Güvenliği tatbikatı Buca’da Yapıldı

İzmir'de İş Güvenliği tatbikatı Buca’da Yapıldı

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince başkanlığında Üretim ve üretim işlerinde iş güvenliği standardizasyon tatbikatı gerçekleştirildi.

Müdürlüğe Bağlı Buca Orman Deposu ve arazide İzmir ve Gaziemir İşletme Müdürlükleri teknik elemanları ve orman muhafaza memurları yapılan tatbikatta Üretim işleri esasları, kesim tekniği, standardizasyon, TSE 1214, Ağaç kesme ve güvenlik kuralları, üretimde iş sağlığı ve güvenliği, asli orman ürünlerinin üretim işleri, üretimin programlanması, dikili ağaçların damgalanması, üretim sahalarının teslim tesellümü, kesim, boylama, bölme, standardizasyon, ölçü ve kayıt işleri, sürütme, yükleme, taşıma, istif ve tasnif, depolama, tefrik, stoktan düşme, yıl sonu stok sayımları konuları uygulamalı olarak anlatıldı.

fc917fcc-6c78-409e-9000-e684319af043.jpg

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince yaptığı konuşmada: “ Elimizdeki emvali en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz ormancılıkta üretim bir hedef değil, bir sonuçtur. Hedefimiz ormanlara bakmak, gençleştirmek. Bunları yaparken üretimlerimizde en ekonomik, en verimli ve kaliteli şekilde olması gerekir. Bu konuları önemsiyoruz. Ormanlar bize milletin emaneti. İş güvenliği konusu da bizim için son derece önemli. Hayatını kaybeden Orman Muhafaza Memuru arkadaşımız Yusuf Güneş’e Allah rahmet diliyorum” dedi.

05a53633-def3-4050-bc24-48191674fe34.jpg

İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar da “Bizlere yol gösterici olan bu eğitimlerimizi her yıl yapıyoruz. Aklımıza takılan hususları, çözüme ulaştırabileceklerimizi, burada çözüme ulaştırırsak sizlere ışık tutmuş oluruz. İtinalı çalışmamız gerekir. Sahada açık alanda çalışıyoruz, iş güvenliği anlamında da çok dikkatli ve titiz çalışmamız geriyor. Mutlaka tüm tedbirleri alarak çalışmamız gerekiyor. ”dedi.

0a10b12d-e955-460f-8084-1e38307b5fee.jpg

İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mustafa Yılmaz ise “Bilgi hazinedir, tekrar edilmezse unutulur gider. Anlatacağımız konular ile ilgili iş ve işlemler 310 sayılı tebliğe göre yapılıyor. Bu tebliği defalarca okumanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca üretimde çalışan işçilerimizin üç önemli görevi bulunmakta; Bu görev ve sorumluluklar 1. Olarak kendisinin ve arkadaşlarının güvenliğini korumak. 2. Olarak ormanı ve çevresini korumak. 3. Olarakta en yüksek verim ve değerde endüstriyel odun üreterek milli servetimizi korumaktır. Dedi.

5deb8c54-87c7-4b2b-8682-daccb525ec51.jpg

Tatbikata, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mustafa Yılmaz, İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin, Gaziemir Orman İşletme Müdürü Mehmet Çaprazlı, İşletme Müdür Yardımcıları, Orman İşletme Şefleri, Orman Mühendisleri, Orman Muhafaza Memurları katıldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.