İzmir'de iş yerlerini su basan esnaflar normale dönmeye çalışıyor

İzmir'de iş yerlerini su basan esnaflar normale dönmeye çalışıyor

İzmir’de etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtınanın ardından denizin taşmasıyla birçok ev ve iş yerini su bastı. Su baskınlarından en çok etkilenen yerlerden Kordon’da esnaf, normale dönmek için çalışmalara başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir ve çevresi için yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından, gece saatlerinde fırtına ve yoğun yağış etkisini gösterdi. Fırtına ve şiddetli yağış sebebiyle deniz taştı, Konak ilçesindeki Alsancak Kordonboyu’nda bulunan çok sayıda ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Vatandaşlar, belediye ve itfaiye ekiplerinin de yardımıyla ev ve iş yerlerini basan suyu tahliye etmek için çaba sarf etti.

aw085734-04.jpg

Zararlarının bulunduğunu ve toparlanmaya çalıştıklarını söyleyen esnaf Fatih Ufak, “Gece 5 dakika içerisinde deniz taştı ve sular bulunduğumuz alana kadar gelip iş yerlerimize girdi. Elektronik malzemelerimizin çoğu çalışmıyor. Toparlanmaya çalışıyoruz, zararımız var. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Elimizden geldiğince dükkanımızı temizlemeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

aw085734-01.jpg

“5 DAKİKA İÇERİSİNDE EVE SU DOLDU, KAÇTIK CANIMIZI KURTARDIK”

Hem lağım hem de deniz suyunun evinde biriktiğini belirten Mehmet Kahraman, “Gece saat 2- 3 sıralarında yağış başladı. 5 dakika gibi çok kısa bir sürede ev su ile doldu. Bir şey yapamadık, kaçtık canımızı kurtardık. Karşıda arabam vardı o çok hasar aldı, çektirdim. 2 milyon TL değerinde zararım var. Evimdeki buzdolabı bile yıkılmış. Eşyalarım kullanılamaz halde. Çok zor durumdayız. Hem lağım hem deniz suyu birlikte evin içinde birikti. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

aw085734-03.jpg

“70-80 BİN TL CİVARINDA ZARARIM VAR”

Birçok eşyasının kullanılamaz hale geldiğini söyleyen berber Sedat Arabacı, “Mobilyalarımızın içine kadar su gelmiş. Muhtemelen mobilyalarımız şişer. Buzdolabı ve kurutma makinemiz de su alarak kullanılamaz hale gelmiş. İki tane beyaz eşyam kullanılamaz hale geldi. Mobilyalarım da aynı şekilde. 70-80 bin TL civarında zararımın olduğunu düşünüyorum. Yetkililer yardım ederse seviniriz” şeklinde konuştu.

Öte yandan yaşanan sorunları gidermek için binin üzerinde personelin dün geceden itibaren sahada vatandaşlara yardım ettiği belirtildi.

aw085734-02.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.