İzmir'de IŞİD Operasyonu: 9 Gözaltı

İzmir'de IŞİD Operasyonu: 9 Gözaltı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde IŞİD'e operasyon düzenlendi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ortak düzenlediği operasyonla beraber 9 kişi gözaltına alındı. Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde IŞİD üyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlılar "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla beraber mahkemeye sevk edildi. 

Atatürk Havalimanı saldırgalarıyla bağlantılılar

Zanlılar arasında olan Rıza C. isimli şahsın, İstanbul Atatürk Havalimanı'na düzenlenen terör saldırısını gerçekleştiren Rus, Kırgız ve Özbek vatandaşı canlı bomba teröristleriyle beraber toplantılara katıldığı ve telefonla görüşerek teröristleri yönlendirdiği ortaya çıktı. Rıza C'nin ayrıca Suriye'ye gidip gelerek çatışma bölgelerine girdiği ve örgüte taşıdığı elemanların hala bölgede sıcak çatışmalara katıldığı öne sürüldü. 

Kemalpaşa'da eylem düzenlemişler

Zanlıların Kemalpaşa'da da eylem ve hareketlilik içerisinde bulundukları öğrenilirken, terör örgütüne militan kazandırmak ve lojistik destek gerçekleştirmek gibi faaliyetlerde bulundukları öğrenildi. 26 Ağustos'da düzenlenen operasyonda da radikal islamcı terör örgütü IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen 9 kişi gözaltına alınmış, zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.