İzmir'de Kaçırılan Kız 102 Gün Sonra Bulundu!

İzmir'de Kaçırılan Kız 102 Gün Sonra Bulundu!

İzmir'in Kiraz ilçesinden gelenek adı altında kaçırılan kızdan iyi haber!

İzmir'de gelenek adı altında kaçırılan Ebru isimli 14 yaşındaki kız 104 gün sonra bulundu. Kiraz'da bulunan Sağlık Meslek Lisesi'nin 1. sınıf öğrencisi olan Ebru'nun ailesi kızlarının bulunmasını sevinçle karşılarken, kızın annesi kızlarının tecavüze uğrasa dahi kendi kızları olduğunu ve okutmaya devam edeceklerini söyledi. 

Kızları kaçırıldıktan sonra işin peşini bırakmayan aile ilk olarak emniyete başvurmuştu. Araya giren kaymakam Mustafa Akgül'ün talimatıyla Emniyet Güvenlik Büro Amiri Gökhan Nacioğlu'nun liderliğinde 5 kişilik bir özel müzakere ekibi kurulmuş ve Ebru'yu kaçırdığı kesinlik kazanan 22 yaşındaki Hüseyin Aksakal ve yakın akrabaları takibe alınmıştı. Polisin sorgu ve sıkıştırma uygulamasıyla Ebru'yu kaçırak Aksakal, Ebru'yla beraber polise giderek teslim oldu. 

Avukat: Suç değil

Hüseyin Aksakal'ın avukatı Ferruh Er, kaçırma olayının suç olmadığını Ebru'nun doğum tarihinin 2002 görünmesine rağmen evde doğduğu için aslında daha büyük olduğunu ve TCK'ya göre kız 16 yaşından gün aldığı için ortada suç olmadığını söyledi. Kemik yaşının ölçülmesini isteyeceklerini söyleyen avukat Er, Kiraz'da kızların para karşılığı satıldığı için kaçtıklarını söyleyerek, kızın sevdiğine kaçmasaydı babasının kendisini satacağını söyleyerek sevdiğine kaçtığını öne sürdü. 

Söz konusu olay Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel tarafından da Meclis gündemine taşınmış ve ülke gündemine damga vurmuştu. Sertel yanıtlaması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya soru önergesi yöneltmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.