İzmir’de kanserojen yumurta tehlikesi!

İzmir’de kanserojen yumurta tehlikesi!

Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi’nin Türkiye’den gelen yumurtalarla ilgili yaptığı açıklamanın bomba etkisi İzmir’e düştü. Tayvan’a gönderilen yumurtaları üreten İzmirli firma Ektav Tavukçuluk bakanlıktan tarafından incelemeye alındı.

Türkiye’yi ilgilendiren, dünyayı ilgilendiren ve İzmir’de paniğe neden olan olay Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi’nin, Türkiye’den ithal ettiği yumurtalar üzerinden yaptığı inceleme ve ortaya attığı iddialar üzerine çıktı. Tayvan Gıda ve İlaç Dairesi, Türkiye’den ülkelerine gönderilen Ektav Tavukçuluk tarafından üretilen yumurtalarda kansere neden olan kanserojen madde bulunduğu bilgisini hem dünyayla, hem de Türkiye ile paylaştı.

eggs-pink-surface.jpg

Tayvan’da yapılan inceleme ve açıklanan sonucun etkisi ise önce Türkiye’ye, sonra da İzmir’e düştü. Tayvan’a gönderilen yumurtaları üreten Ektav Tavukçuluğun İzmir’de üretim yaptığı tespit edildi. Ülke dışından gelen bu bildirim üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı da yurt içinde inceleme başlattı. İzmir’de faaliyet gösteren Ektav Tavukçuluk firması, yumurtaları ihraç ettiklerini ama üretim konusunun kendilerine ait olmadığını iddia ederek, kanserojen yumurtalarla ilgili olarak savunma yaptı. Firma yetkilileri, yumurtaların Işık Yumurta firmasına ait olduğunu şirketlerinin sadece yurt dışı satışı konusunda aracı olduklarını belirttiler.

Tayvan’da başlayan Türkiye’ye giren ve İzmir’de panik havası yaratan kanserojen yumurtaların varlığının çokluğu ise başka paniğin artarak devam etmesine neden oldu. İzmir’de yaşayan tüketiciler, Işık markası ismiyle her yerde yumurta satıldığını ve halen de satıldığına dikkat çekerek bakanlığın acil olarak işlem yapmasını, sonuçlarıyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirilmesi gerektiğini belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.