İzmir'de kış lastiği zorunluluğu olacak mı?

İzmir'de kış lastiği zorunluluğu olacak mı?

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden Duyuru.

Türkiye genelinde çoğu ilde araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık'yan itibaren geçerli oldu. Ancak İzmir gibi kış sıcaklığı ortalaması 7 derecenin üzerinde olan şehirlerde bu uygulama zorunluluğu söz konusu olması. İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"limizde sıcaklık değerinin ortalama 7 derecenin üzerinde olduğundan, şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulanmayacağı ancak şehirler arası kara yollarında, 1 Aralık 2017 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu devam edecektir.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 27.11.2012 tarih ve 2012/KDGM-07 ve 10.11.2014 tarihli 2014/KDGM-09/DENETİM sayılı Genelgeleri doğrultusunda, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir. Şehir içi taşımacılıktaki kış lastiği uygulaması ise ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak, karar alınma yetkisi Valiliklerimize bırakılmıştır.
 
İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan veriler ile İlimizin, “Aralık 10,5-Ocak 9,4-Şubat 10,6 ve Mart 12,9 derece” olacağı anlaşılmıştır. 

Bu nedenle; İlimizde kış lastiği ile ilgili uygulamalarda, Bakanlıkça belirlenen ortalama sıcaklık değerinin 7 derecenin üzerinde olduğundan, Valiliğimizin 23.11.2017 tarih ve 10523 sayılı emir yazıları doğrultusunda şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulanmayacağı, ancak şehirler arası kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde, her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kış lastiği kullanma zorunluluğu devam etmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.