İzmir'de korkutan olay! Apartman boşaltıldı!

İzmir'de korkutan olay! Apartman boşaltıldı!

Bir inşaatın temel kazısı esnasında bitişikteki binada kayma meydana geldi. Kayma nedeniyle apartmanda oturan 2 aile yetkililerce tahliye edildi.

Olay, İzmir'in Bornova ilçesinin Kızılay Mahallesi 472. sokakta meydana geldi. İki gün önce başlatılan temel kazma çalışmasında bugün çalışmanın yapıldığı yerin bitişiğindeki binada öğle saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, toprak kaymasının oluşması üzerine bina sakinleri inşaat firmasını arayarak durumu bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, inşaat alanının bitişiğindeki binanın temelinin kaymaması için önlemler aldı. Devam eden çalışmalar sırasında temelde çökme meydana geldi. İnşaat çalışanlarının haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri de bina sakinlerini tahliye ettikten sonra binayı mühürledi.

aw546759-02.jpg

“İki gündür diken üstündeydik”

Binalarının eski bir bina olduğunu ve firma yetkililerini uyardıklarını söyleyen Sevgi Gül, “Burada iki gündür temel kazma çalışmaları yapılıyor. Binamız sağlam olmadığı için biz uyarılarımızı yaptık. Onlarda dikkatli çalıştılar ama binaların sıfır olması gerektiği için kepçe bayağı bir binayı zorladı. Kepçe zorlayınca alttan toprak kaymaya başladı. Bugün de duvar indi. Temel çöktü. İki gündür onlarda uğraşıyor biz de. Ben evimi ve eşyalarımı geri istiyorum benim evimi bir an önce yapsınlar” diye konuştu.

aw546759-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.