İzmir'de Laiklik İçin İnsan Zinciri Eylemi

İzmir'de Laiklik İçin İnsan Zinciri Eylemi

İzmirliler, Üçkuyular'dan Mavişehir'e kadar ''Laiklik İçin İnsan Zinciri'' oluşturacak.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Laikliğin Anayasadan çıkarılması ve dindar bir Anayasa yapılması söyleminin ardından başlattığı “Laikliğe Sahip Çık” eylemlerinde, 5 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’da Güzelbahçe sahilinden, Mavişehir’ e kadar uzanacak “ Laiklik İçin İnsan Zinciri ” eylemi ile final yapılacak.

095b8acd-7c06-4052-a1f2-d123b3a17dd8

İZMİR’İN RUHUNA VE DURUŞUNA YAKIŞACAK EYLEMLER

Yapılacak eylemin CHP’nin değil, İzmir’in eylemi ve Laikliği sahiplenmesi anlamına geldiğini söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel “5 Mayıs Perşembe günü tüm İzmir halkını Laikliğe, cumhuriyete, sahip çıkmak, bu değerlerimize saldıranlara en  iyi cevabı vermek için, evlerine en yakın sahil bandına çıkarak insan zincirine katılmaya çağırıyorum ” dedi. Bu eylemin İzmir’in ruhuna ve duruşuna çok yakışacağını belirten Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü.

Maalesef bugün oturdukları tüm koltukları Atatürk’e ve onun kurduğu cumhuriyete borçlu olanlar, İçlerindeki cumhuriyet ve laiklik düşmanlığını sık sık dışarı vurup, cumhuriyetimizin harcı olan laikliğimizi yok etme planlarını utanmadan, sıkılmadan açıkça dile getirebiliyorlar. Bu gaflete düşenler anlaşılan o ki, bu milletin içindeki Atatürk sevdasını, cumhuriyete olan bağlılığını ve laik düzene olan inancını hiçe saymaktadırlar. İşte biz İzmirliler olarak, bu hiçe sayışa, laikliğe saldıranlara en büyük cevabı İzmir’den vermek için İzmirlilerle yola çıktık. CHP İzmir il başkanlığı olarak ilk eylemimiz, 30 Nisan’da başlattığımız ve 8 Mayıs’a kadar sürecek olan, her gün saat 21.00 da 1 dakikalık ışık açma-kapama eylemi oldu. Ardından tüm partililerimiz ve destek veren İzmirlilerle birlikte Sosyal medya hesaplarımızın profil sayfalarını ve kişisel fotoğraflarımızı Atatürk resimleri ve laiklikle ilgili avatarlarla süsledik. Bu eylem ve protestolarımıza halen destek veren İzmirli hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum.

SENDİKALAR, DERNEKLER VE ODALARDAN BÜYÜK DESTEK

Laikliğe karşı yapılan saldırıları protesto etmek ve laikliğe İzmir olarak sahip çıkmak için yapacakları son ve en büyük eylemin, Laiklik için oluşturulacak İnsan zinciri olduğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel “ Şimdi sırada İzmir’de tüm sahil bandında, tüm iskelelerin önünden geçecek olan “Laiklik İçin İnsan Zinciri” eyleminde. Hemen söylemeliyim ki, bu laikliğe sahip çıkılacak eylem CHP’nin değil İzmirlinin eylemidir. Biz sadece bu fikri ortaya koyarak tüm üyelerimizle birlikte çok güçlü bir katılım sağlamak için yla çıktık. Türkiye’de ne zaman Laikliğe, Cumhuriyete, Demokrasiye bir saldırı olsa tüm gözler CHP’nin vereceği tepkiye odaklanıyor. Bizlerde tarihten gelen ve bu milletin bize yüklediği bu misyonun gereğini yaparak elbette ki vatandaşlarımızın beklentisini karşılayacak girişimlerde bulunuyoruz. Laiklik için insan zinciri de, bize bu misyonu yükleyen İzmirlilerle birlikte gerçekleştireceğimiz eylemdir. 5 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’da sahile inerek laikliğe sahip çıkmak için bu eylemi sahiplenen birçok kurum var. DİSK, KESK, KAMU-İŞ TÜRK-İŞ, Tabip Odası, Eczacılar Odası, TEMAD, Atatürkçü Düşünce Denekleri, Spor kulüplerimizin taraftarları, İş Dünyasının Dernekleri ve hemşeri dernekleri gibi, daha burada sayamadığım birçok kurum ve kuruluş, tabi ki  evlerinden çıkarak kendilerine en yakın vapur iskelesine, sahil kenarına gidecek 7’den 77’ye tüm İzmirlilerle birlikte, laikliğe sahip çıkmak için Perşembe akşamı saat 21.00’da Güzelbahçe’den, Mavişehir’e kadar olan sahil bandında el ele verecek ve Türkiye laiktir laik kalacak sloganını birlikte atacağız. Laikliği savunan, Cumhuriyete ve Atatürkçülüğe sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımızı, 5 Mayıs’ta İzmir’in sahillerine çıkmaya, el ele vermeye davet ediyoruz. Bu eyleme, CHP dahil hiçbir kurum kendi kurumunu temsil eden flama ve bayrakla katılmayacak, eylemdeki tek bayrak ay yıldızlı bayrağımız olacak. Bu eylemde, Ortak paydamız olan yüreğimizdeki Atatürk ve cumhuriyet sevdamızla birlikte  zincirde bulaşacağız ” dedi.

GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANACAK

Yüksel,  5 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek “Laiklik İçin İnsan Zinciri” eyleminde,  saatler 21.00’ı gösterdiğinde zincirin oluşturulması için el ele tutuşulacağı ve 5 dakika boyunca sadece “ Türkiye laiktir laik kalacak” sloganının atılacağını, saat 21.05’de de İnsan zincirine katılanların ellerindeki meşaleleri yakarak görsel bir şölende yaşatılacağını da söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.