İzmir'de market cinayetinde yeni karar!

İzmir'de market cinayetinde yeni karar!

İzmir’de tartıştığı market sahibini bıçaklayarak öldüren ve onun dini nikahlı eşini yaraladığı iddiasıyla aldığı hapis cezası kararının Yargıtay tarafından bozulan tutuklu sanık ile olayla bağlantılı 6 sanık hakkında yeni karar çıktı. 

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, tartıştığı market sahibini bıçaklayarak öldürdüğü, onun dini nikahlı eşini yaraladığı iddiasıyla aldığı hapis cezası kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından tutuklu sanık ile olayla bağlantılı 6 sanığın yeniden yargılandığı davada karar çıktı. 

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Bulut, tutuksuz yargılanan sanıklar Ayfer B., F.B., A.B. ve M.B., müşteki Enisa Erdoğan ile taraf avukatları hazır bulundu.  İddia makamı, Bulut'un 'kasten öldürme, kasten yaralama, mala zarar verme, iş yerine yağma ve silahla tehdit' suçundan, Ayfer B., M.B. ve A.B.'nin ise 'kasten yaralama' suçundan cezalandırılmasını talep ederken, suça süreklenen çocuk Ö.C., O.Y. ve F.B.’nin ise atılı suçlardan beraatlerine karar verilmesi yönünde esasa ilişkin mütalaa verdi. 

Olaydan üzüntü duyduğunu dile getiren Bulut, olay öncesinde kendisine ağır küfürlere maruz kaldığını, annesinin darp edildiğini savunarak, “Rahmetlinin elindeki bıçağı bile teşhis edebilirim. Olaydan büyük pişmanlık duyuyorum. Lehime ola hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum” dedi. 

Mahkeme heyeti, “kasten öldürme” suçundan müebbet, “kasten yaralama” suçundan 9 yıl, “silahla tehdit” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, “iş yerine yağma” suçundan 5 yıl 6 ay ve “mala zarar verme” suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılan Bulut’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Ayfer B., M.B. ve A.B.’ye “kasten yaralama” suçundan 3 ay 22 gün ila 1 yıl 8 ay 12 gün arasından değişen hapis cezası veren heyet, Ö.C. O.Y. ve F.B.’nin beraatini kararlaştırdı. 

Olay 

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, Abdi İpekçi Mahallesi 3692. Sokak'ta, 2015 yılının Mart ayında, market sahibi Aydın Bozkurt (60) ile alacak meselesi yüzünden tartışan İbrahim Bulut, Aydın Bozkurt ile imam nikahlı eşi Enisa Erdoğan'ı (57) bıçakladı. Bozkurt, 112 acil servis ekiplerince İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Erdoğan ise Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Bozkurt, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bulut ve olayla bağlantılı 6 kişi gözaltına alındı. 

Bulut'un marketten 2 gün önce alışveriş yaptığı ve para üstünü alamadığı için Bozkurt'la tartıştığı, onun otomobiline ve iş yerine zarar verdiği için gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Bulut hakkında "kasten öldürme, kasten yaralama, mala zarar verme, iş yerine yağma ve silahla tehdit", diğer sanıklar hakkında ise "kasten yaralama" suçlamalarından dava açıldı. 

9. Ağır Ceza Mahkemesinin sanıklar hakkındaki verdiği hüküm, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından “esas ve usule aykırı” olduğu gerekçesiyle bozuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.