İzmir'de müzikli söyleşi

İzmir'de müzikli söyleşi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 31. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin geleneksel hale gelen “Müzikli Söyleşiler” i coşkulu geçti.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İtalya Konsolosluğu, Institut français Türkiye – İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu ve İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 31. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin geleneksel hale gelen “Müzikli Söyleşiler” i coşkulu geçti. “Caz Hakkında Herşeyi Bilen Adam” Ümit Tunçağ, caz tarihinin gelmiş geçmiş en iyi davulcularının soloları ile süslediği unutulmaz bir söyleşi yaptı.

fdnfgj.jpg

Davulun tarihi ile başladığı sohbetine Elvin Jones, Art Blacky, Peter Erskine, Billy Cobham, Tony Allen, Jo Jonas, Buddy Rich, Marilyn Mazur, Tommy Campbell, Dennis Chambers gibi yaklaşık 35 davulcuyu tanıtarak devam eden Tunçağ, sohbetini anılarıyla renklendirdi. Caz tarihinde apayrı bir yer tutan ve pek çok akıma öncülük eden davulcuların anıldığı söyleşide efsanevi davul soloları büyük heyecan yarattı. Söyleşiye katılan, 5 yaşından bu yana davul çalan 14 yaşındaki Ayhan ve usta isim Ferruh Arıç sololarıyla büyük alkış aldı.

31. İzmir Avrupa Caz Festivali, 14 Mart 2024 Perşembe günü AASSM Küçük salonda Institut français Türkiye – İzmir işbirliği ile yapılacak “Lynn Adib & Marc Buronfosse Konseriyle devam edecek. Biletler Biletix ve AASSM ana gişeden alınabilir.

oiyu8loiuh.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.