İzmir’de Öğrencilere Müjde

İzmir’de Öğrencilere Müjde

Protokol kapsamında İzmir’de öğrenim gören 2000 öğrenci ve veli, Funtastic Aquariums İzmir’e ücretsiz giriş yaparak birbirinden renkli etkinliklere katılacak.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Funtastic Aquariums arasında işbirliği protokolü imzalandı. Öğrencilerin ilgi alanlarını genişletmek ve onlara farklı yaşam deneyimleri sunmak amacıyla imzalanan işbirliği protokolü kapsamında İzmir’deki iki bin öğrenci ve veliye akvaryumdaki etkinliklere ücretsiz giriş ve etkinliklere katılma imkânı sunulacak. Yaz döneminde başlayacak olan çalışma, tüm yıl boyunca sürecek.

Türkiye’nin İlk ve Tek Yerden Başlayan Tüneline Sahip Akvaryum

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ile Polin Waterpark Satış Pazarlama Müdürü Pınar Doğan tarafından imzalanan protokolle öğrenciler, organizasyonda gönüllerince eğlenirken su dünyası ile ilgili bilgilendirilecek.

Yapımında birbirinden yetenekli ve başarılı Türk mimar, mühendis, dalgıç ve tasarımcıların çalıştığı akvaryum, ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye’nin ilk ve tek yerden başlayan tüneline ve toplamda 2 milyon litreden fazla su hacmine sahip olan akvaryumda sergilenen özel canlılar ile doğal yaşam koşulları göz önünde bulundurularak tasarlanmış̧ tematik akvaryumlar ve en ince detayına kadar düşünülmüş su altı sergi alanları göz dolduruyor. 

İmzalanan protokolle 2000 öğrenci ve veliyi ağırlayacak olan akvaryumda; Foça Siren kayalıklarından, Avustralya kıyılarındaki büyük set resifine, Paskalya Adası’ndan Asya’nın ruhunu taşıyan büyülü Yangtze nehrine, kutuplardan İzmir Ildırı’da bulunan Erythrai’ye kadar uzanan ilham ve keşif dolu bir gezi deneyimi öğrencileri bekliyor.

70’den fazla tematik akvaryum ve teraryum içinde dünyanın dört bir yanından yüzlerce canlının yaşadığı akvaryumda dünyanın en zehirli, en ilginç ve en çok merak edilen canlıları özel hikâyeleri ile öğrencilere farklı deneyimler yaşatacak. 
 
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “İzmir’de dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilerimize kültürel, ekolojik ve sosyal anlamda katkı sağlayacak güzel bir çalışmaya imza atıyoruz. Deniz hayvanlarını canlı bir şekilde görme, özelliklerini ve yaşam alanlarını tanıma imkânı bulacakları bu gezilerde; öğrencilerimiz aynı zamanda arkadaşları ve velileriyle birlikte verimli zaman geçirecek. Tematik sergi bölümleri, özel ekolojik konseptleri ve dekorasyonu ile göz dolduran akvaryumda öğrencilerimiz, eğlence ve bilim dolu bir keşif macerasına çıkacak.” diyerek imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.