İzmir'de Öğretmenini Öldüren Firari Yakalandı

İzmir'de Öğretmenini Öldüren Firari Yakalandı

İlkokulda okurken öğretmenini bıçaklayarak öldüren ve cezaevinden firar eden 19 yaşındaki genç yakalandı.

İzmir Karabağlarda 4 yıl önce ilkokul 8. sınıfa giderken öğretmenini bıçaklayarak öldüren ve o dönem 15 yaşındayken 20 yıl hapis cezasına çarptırılan genç cezasının infaz edildiği Foça Yarı Açık Cezaevi'nden yaklaşık 2 ay önce firar etmişti. Firar eden Harun Kaya isimli genç polis tarafından yakalanarak polis tarafından tekrar cezaevine götürüldü. 

15 yaşında katil oldu

2012'de gerçekleşen olaya göre Karabağlar Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda 8. sınıf öğrencisi olan Harun Kaya geç kaldığı için öğretmeni Rabia Sevilay Durukan Kaya'yı geç kağıdı alması için müdüre gönderdi. İkinci gün de Kaya geç kalınca tekrar müdüre gönderildi. 

Kağıdı alıp gelen Kaya, kağıdı öğretmeninin suratına atarak bıçaklamakla tehdit etti. Öğretmenin okul yönetimine söylenilmesiyle beraber okul yönetimi polise haber verdi. Okula gelen polisler belli bir süre sonra okuldan ayrıldı. Polislerin okuldan ayrılmasının ardından okuldan çıkan Kaya pazardan 10 liraya bir bıçak alarak öğretmenini sınıfın önünde 2 yerinden bıçaklayarak öldürdü. O dönem çocuk olan Kaya hakkında kasten adam öldürmek suçlamasıyla ceza verildi.

Polis tarafından kısa kovalamacanın ardından yakalanan Kaya tekrar cezaevine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.