İzmir’de Otizm için Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı

İzmir’de Otizm için Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı

Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında otizmli bireylerin toplumda fark edilmesi, için İzmir'de yürüyüş yapıldı

2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında otizmli bireylerin toplumda fark edilmesi, sorunlarının tartışılması ve çözüme kavuşturması anlamında toplumsal bilinç yaratmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öncülüğünde; 81 ilde eş zamanlı olarak sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, sanatçılarımız, çocuklarımız ve halkın katılımıyla ilimizde farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.


Vali Yardımcısı Sultan DOĞRU, İl Müdürümüz Nesim TANĞLAY ve Türkiye Otizm Meclisi Başkanı Veysel ŞAHİN’in katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanından Konak Saat Kulesindeki etkinlik alanına devam etti.


Sarı zeybek kültür sanat derneği üyelerinin yanı sıra Vatandaşalar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşün etkinlik alanında son bulmasının ardından  Sanatçı Mikrop Hikmet lakabıyla tanınan  Hikmet Durmuş  eğlenceli şarkılarıyla  çocuklar ve ailelerini eğlendirdi. İl Müdürlüğüne bağlı Ayşe Sevinç Solmaz Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin halk oyunları gösterisini ilgiyle izlendi. Program sonrasında  Kamuoyunun dikkatini otizme çekmek amacıyla çocuklar protokol üyeleri ile birlikte mavi balonları gökyüzüne gönderdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.