İzmir'de parklar canlar için barınak oldu (Selcan Öztürk'ün haberi)

İzmir'de parklar canlar için barınak oldu (Selcan Öztürk'ün haberi)

Yatırım yok, her şey gönül işi...

İzmir’in Karabağlar ilçesinde yer alan Hatay semtinde hayvanlar için imece usulu barınak kuruldu.

Sokak hayvanlarına duyarlılığını gözler önüne seren Hatay sakinleri hayvansever yönleriyle dikkat çekiyor.

unnamed-(1)-460.jpg

YATIRIM YOK HER ŞEY GÖNÜL İŞİ

 2016’dan bu yana gönüllü olarak sokak hayvanlarının veteriner bakımlarından mamalarına kadar karşılıyorlar. Belli bir topluluk veya kulüp yok ancak semt sakinleri tüm imkanları zorluyor. Veteriner ve bakım işerinde Karabağlar Belediyesi’ninde desteğini alıyorlar.

unnamed-(2)-379.jpg

İZİNSİZ SAHİPLENMEK YASAK!

Araphasan mahallesi,Tanju Okan parkında bulunan barınaktan izinsiz bir şekilde hayvan sahiplenmek yasak ve herhangi bir duruma karşı tedbir olarak belirli bir sabit hatta ulaşım dahi var.Hayvanseverler bu konu hakkında çok hassas davranıyor ve her gün kontrol için geliyorlar. 

dgs.jpg

DUYARLI TAKSİCİ 

 Barınakla özel olarak ilgilenen ve mesleği taksicilik olan Tahir Çeven’de barınağın kurulduğu ilk zamandan bu yana her zaman titizlikle çalışıyor.

Barınağın zorlu süreçleri olduğunu dile geriten Çeven, “ Sabah ve akşam buraya uğruyorum benden başka gelenlerde var. İnsanlar hayvanları sevmiyordu ve ilgilenmiyordu bu süreçte zamanla ilgi arttı ve kavgalar kesildi genel olarak temizlik açısından kavgalar çıkıyordu ama bu problemi çözünce olaya daha sıcak bakmaya başladılar. ” dedi. 

Çeven,barınağın asıl amacının yavru kedilerin motorlu araçlara kaçmaması ve sıkışmaması olduğunu ve bundan dolayı kurulduğunu belirtti. 

unnamed-(3)-280.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.