İzmir'de peynirli ekmek coşkusu

İzmir'de peynirli ekmek coşkusu

İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda hemşehrileriyle “21. Peynirli Ekmek Kır Şöleni”nde bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Elazığ ilinin kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak, amacıyla her yıl düzenlenen “21. Peynirli-Ekmek Kır Şöleni” Sarnıç Mesire Alanı’nda coşkuyla gerçekleşti. 

İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte Elazığ’a özgün olan Peynirli Ekmek hem İzmirlilere hemde çevre illerden gelen vatandaşlara tanıtıldı.  

66666.jpeg
 
“KÜLTÜRÜMÜZÜ YENİ NESİLLERE AKTARMALIYIZ”

Açılış konuşması yapan İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar, “ Öncelikle buraya kadar gelip bizleri onurlandıran hemşehrilerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinliği her sene yapmamızda ki amaç Elazığ yöresine ait Peynirli Ekmek’i tüm Dünya’ya tanıtmak. Ayrıca kültürümüzü yeni nesillere aktarmak ve geleneksel hale getirdiğimiz bu tür etkinlikleri arttırarak hemşehrilerimizle daha çok biraraya gelmeyi planlıyoruz.” dedi
 
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN”

Etkinlikte tam anlamıyla birlik, beraberliik, kardeşliğin ve hemşehriliğin yaşandığını söyleyen Acar “ Elazığlılar olarak biz her zaman bir olduk. İzmir’de de bu birliğimizle birlikte birçok çalışmaya imza attık. Umarım bu birliğimiz ve beraberliğimiz hiç bir zaman bozulmaz. Bu günü gerçekleştirmemizde emeği geçen başta yönetim kurulumuza, Derneğimizin bu duruma gelmesinde emeği geçen eski yöneticilere, hemşehrilerimize ve değerli misafirlemize çok teşekkür ederim” dedi. 

0f61358e-4ea5-4791-b0a4-3373985c7160.jpeg

“FETHİ SEKİN UNUTULMADI”

Düzenlenen Peynirli Ekmek Kır Şöleni’nde gününde Klarnet, Davul, eşliğinde yöresel halk oyunları sergilendi. Şölende ayrıca Elazığ yöresine ait şarkıları seslendiren Mehmet Demirbağ, Dursun Şimşek, Kürşat Sönmez, Burak Can Atalay Elazığlılılara unutulmaz bir gün yaşatırken,  radyo program yapımcısı ve sunucusu Ceyhun Şişmanoğlu İzmir Adliyesinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Fethi Sekin adına yazdığı şiiri seslendirince duygusal anlar yaşandı ve gözyaşları sel oldu. 

62f7dc87-9bb3-4cfd-9cfa-f03a0546f1e0.jpeg

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği son olarak katkılarda bulunan kişilere plaket takdim edildi.

Elazığ Peynirli Ekmek
 
Hamuru için 5-6 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
1 kase su
İç harcı için;
500 gram tuzsuz peynir
2 su bardağı toz şeker

elaziğ-ekip-5.jpg
 
Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi Yapılışı

Hamur yoğurulup 1 saat dinlendirilen hamuru portakal büyüklüğünde bezeler alıp önce elimizle yuvarlak açalıyor. Sonra içine şekerli peyniri ufalayıp bırakılır. Sonra iki ucunu pide şeklinde kıvırıp esnetiyor 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar devam eder. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.