İzmir'de polis ekiplerinin suçla mücadelesi sürüyor

İzmir'de polis ekiplerinin suçla mücadelesi sürüyor

İzmir'de polis ekipleri tarafından kent genelinde gerçekleştirilen operasyon ve uygulamalarda, bir çok uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ve çalıntı araçlar ele geçirildi.

İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kent genelinde yaptığı operasyon ve uygulama faaliyetleri, İzmir İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından paylaşıldı. Gerçekleştirilen faaliyetlerde bir çok uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ve çalıntı araçlar ele geçirildi.

aw094165-02.jpg

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan analiz ve saha çalışmaları sonucu, uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen mal varlıklarına yönelik operasyon geçekleştirildi. Çiğli, Foça, Karabağlar, Konak ilçeleri ile Ankara ilinde buluna adreslere yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken, 14 konutta yapılan aramalarda, 7 adet binek araca, 437 gram altına, şüphelilerin banka hesaplarında bulunan çok miktarda mevduatla birlikte toplam değeri 70 milyon TL'yi bulan taşınmazlara, kıymetli eşyalara ve paraya el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından 8 şüpheli adli makamlara sevk edildi. Narkotik polislerinin ayrıca, 26 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında il genelinde yaptığı 56 operasyonda, 89 şüpheli şahsa işlem yapılırken, 33 şüpheli tutuklandı; 19 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirleri uygulandı. Yapılan faaliyetlerde, 2 kilo 253 gram esrar-skank, 2 kilo 678 gram metamfetamin, 5 bin 492 adet sentetik ecza, çeşitli tür ve miktarda satışa hazır hale getirilmiş uyuşturucu madde, 16 adet hassas terazi, 10 adet tabanca ve 194 adet tabanca/tüfek fişeği ele geçirildi.

aw094165-04.jpg

YUNUSLAR VE GÜVEN TİMLERİ GÜVEN VERİYOR

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timler ve Güven Timleri tarafından kent genelinde yapılan sıkı denetimler de sürüyor. Ekiplerin 26 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında yaptığı çalışmalarda, 33 ruhsatsız tabanca, 7 ruhsatsız pompalı tüfek, 6 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu madde ticareti yapan 15 şahıs uyuşturucu madde bulunduran veya kullanan 181 şahıs yakalanırken, bin 732 adet uyuşturucu hap, 2 kilo 203 gram narkotik madde, 4.5 litre sahte rakı, 4 çalıntı motosiklet, 5 adet şase ve motor numarası kazınık motosiklet, 1 elektrikli bisiklet ve 5 cep telefonu ele geçirildi. Öte yandan uygulamalarda, çeşitli suçlardan aranan 203 kişi ile 281 yoklama kaçağı şahıs yakalandı.

aw094165-03.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.